ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Δεν αποκλείουμε συνάντηση Τραμπ με Πούτιν

leykos-oikos-den-apokleioyme-synantisi-tramp-me-poytin-2196701

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να γίνει μια συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα κατά τα οποία οι δύο ηγέτες θα έχουν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Γερμανία τον επόμενο μήνα.

«Στον βαθμό που μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Ρωσία για να επιλύσουμε ορισμένα προβλήματα και εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει πρόθεση για αυτό, θα θέλαμε να το κάνουμε», είπε ο κ. Σπάισερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δημοσιογράφων, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του NBC News, οι σύμβουλοι του Αμερικανού πρόεδρου τού συνέστησαν να μην μιλάει για την Ρωσία. Ιδιαίτερα επέμειναν να μην αναφέρεται στο ζήτημα των παρεμβάσεων της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πηγές του αμερικανικού καναλιού,  οι σύμβουλοι του κατάφεραν να μετριάσουν σε κάποιο βαθμό τις αναφορές αυτές.  Ωστόσο,ο πρόεδρος φαίνεται πως «ξεχάστηκε» την Πέμπτη καθώς έγραψε στο Twitter, απευθυνόμενος στο κόμμα των Δημοκρατικών:

«Αλλωστε, εάν η Ρωσία παρενέβαινε τόσο ενεργά στις προεδρικές εκλογές το 2016, όλα αυτά έγιναν επί κυβερνήσεως Ομπάμα. Γιατί δεν έκαναν τίποτα να τους σταματήσουν;».