ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στο 40% το ποσοστό των Συντηρητικών της Μέρκελ

germania-sto-40-to-pososto-ton-syntiritikon-tis-merkel-2197302

Οι Συντηρητικοί της Αγγελα Μέρκελ αύξησαν το ποσοστό υποστήριξης στο 40%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και το δίκτυο RTL.

Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν αμετακίνητοι στο 23%, οι Πράσινοι κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 9% , ενώ το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία παραμένει στάσιμο στο 7%.

Το κόμμα της γερμανικής αριστεράς Die Linke χάνει 1 ποσοστιαία μονάδα και βρίσκεται στο 9% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες στο 7%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-23 Ιουνίου.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση της καγκελαρίου Μέρκελ ανακτά την υποστήριξη που είχε λίγο πριν από την απόφαση που άνοιξε τις πόρτες σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από την Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 52% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε την Αγγελα Μέρκελ εάν η εκλογή του καγκελαρίου γινόταν με απευθείας ψηφοφορία, υποχωρώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ το 22% του πολιτικού της αντιπάλου Μάρτιν Σουλτς παραμένει αμετάβλητο.

Μόνο το 9% των ψηφοφόρων εμπιστεύονται το SPD για την επίλυση των προβλημάτων της Γερμανίας, έναντι του 40% των Συντηρητικών της Μέρκελ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2013.