G20-Αμβούργο: Συγκρούσεις, πυρπολήσεις και τραυματισμοί

G20-Αμβούργο: Συγκρούσεις, πυρπολήσεις και τραυματισμοί

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΒΟΥΡΓΟ. Με πυρπολήσεις αυτοκινήτων και οδοφράγματα επιχείρησαν να διακηρύξουν την οργή τους οι χιλιάδες διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης που έχουν συρρεύσει στο Αμβούργο. Τουλάχιστον 29 εξ αυτών συνελήφθησαν και 111 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των ολονύκτιων επεισοδίων. Οι βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη το βράδυ και συνεχίστηκαν μέχρι την Παρασκευή το πρωί, με τους ακτιβιστές να σκάνε τα λάστιχα αυτοκινήτων της καναδικής αποστολής και να σπάνε παράθυρα του προξενείου της Μογγολίας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι ένας μικρός μόνο αριθμός αριστεριστών και αναρχικών συμμετέχει στα επεισόδια με την πλειονότητα των 100.000 συγκεντρωμένων να διαδηλώνει ειρηνικά.

Περίπου 15.000 αστυνομικοί από τα 16 κρατίδια της χώρας έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, αλλά οι Αρχές ζήτησαν ενισχύσεις την Πέμπτη το βράδυ, αφότου συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση στους δρόμους του Αμβούργου ήταν δυσκολότερη από ό,τι περίμεναν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ασφάλεια της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δεν της έδωσε το «πράσινο φως» να βγει από τον κυβερνητικό ξενώνα, όπου διαμένει, εξαιτίας των επεισοδίων. Το πρόγραμμα για τις συζύγους των διεθνών ηγετών περιελάμβανε κρουαζιέρα, γεύμα και ξενάγηση σε κέντρο ελέγχου της κλιματικής αλλαγής. Η Μελάνια Τραμπ σχολίασε στο Twitter την έκρυθμη κατάσταση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της σε όσους τραυματίστηκαν και ευχήθηκε να είναι όλοι ασφαλείς.

Στις συμπλοκές, οι εκατοντάδες κουκουλοφόροι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Καλωσήλθατε στην κόλαση» πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και σπρέι πιπεριού για να τερματίσει τη διαδήλωση. Οι πιλότοι ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας τραυματίστηκαν στα μάτια, όταν άγνωστοι τους στόχευσαν με λέιζερ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή