Bloomberg: Η Βρετανία αναγνωρίζει την υποχρέωση καταβολής χρημάτων στην ΕΕ για το Brexit

Bloomberg: Η Βρετανία αναγνωρίζει την υποχρέωση καταβολής χρημάτων στην ΕΕ για το Brexit

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία αναγνώρισε για πρώτη φορά εγγράφως την υποχρέωση καταβολής χρημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν αποχωρήσει και επίσημα από αυτήν, επιδιώκοντας έτσι να εξομαλύνει τις διαμάχες που έχουν ξεσπάσει για το «λογαριασμό» του Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

«Η κυβέρνηση υπήρξε σαφής ότι θα συνεργαστούμε με την ΕΕ για να πετύχουμε μια δίκαιη συμφωνία σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου ως αποχωρούντος κράτους-μέλους», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, χθες σε δήλωσή του προς το Κοινοβούλιο, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα σε «οικονομική συμφωνία» με την ΕΕ.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την αμφίδρομη ύπαρξη υποχρεώσεων ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την  αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου – και όλα αυτά πρέπει να επιλυθούν».

Πρόκειται για λιτή δήλωση, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία αναγνωρίζει γραπτώς την ανάγκη της να διευθετηθεί το ζήτημα της αποχώρησής της μέσω μιας οικονομικής συμφωνίας, καθώς στο παρελθόν αξιωματούχοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες για την ύπαρξη οιασδήποτε νομικής υποχρέωσης καταβολής χρημάτων εις βάρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή