ΚΟΣΜΟΣ

Παπαγάλος «μάρτυρας» δολοφονίας επαναλάμβανε τα τελευταία λόγια του θύματος

parrot-thumb-large

Μία γυναίκα από το Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κρίθηκε ένοχη για τον φόνο του άντρα της, «προδόθηκε» από το κατοικίδιο της, το οποίο υπήρξε «μάρτυρας» του φονικού. Η Γκλένα Ντάραμ πυροβόλησε τον σύζυγο της, Μάρτιν Ντάραμ, πέντε φορές μπροστά στο κατοικίδιο τους το 2015, προτού στρέψει το όπλο της στον εαυτό της και προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει.

Αργότερα, σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του Μάρτιν, Κριστίνα Κέλερ, ο παπαγάλος επαναλάμβανε συχνά τη φράση «μην πυροβολείς», μιμούμενος τη φωνή του θύματος. Ο γκρίζος αφρικανικός παπαγάλος, ονόματι Μπαντ, βρίσκεται σήμερα στην κατοχή της Κέλερ, η οποία δήλωσε πως το πτηνό επαναλάμβανε κομμάτια της συζήτησης του ζευγαριού από τη νύχτα του φόνου, η οποία κατέληξε με την επίμαχη φράση «μην πυροβολείς».

Εντούτοις, ο Μπαντ δεν χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας, το οποίο είχε ανεξαρτήτως  τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη της 49χρονης Ντάραμ για δολοφονία πρώτου βαθμού.   

Οι γονείς του θύματος συμφώνησαν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό ο αθυρόστομος Μπαντ να άκουσε τον μοιραίο τσακωμό του ζευγαριού και να του εντυπώθηκαν οι τελευταίες λέξεις του, τις οποίες και επαναλάμβανε.

«Αυτό το πουλί δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και έχει το πιο βρώμικο που υπάρχει», ανέφερε συγκεκριμένα η μητέρα του Μάρτιν, Λίλιαν.