Πόλεμος μεταξύ Fox News και «Τάιμς»

Πόλεμος μεταξύ Fox News και «Τάιμς»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για ένα ρεπορτάζ του περασμένου Σαββατοκύριακου, στο οποίο κατηγόρησε τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ότι διευκόλυναν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι να αποφύγει τον εντοπισμό από τις αμερικανικές δυνάμεις, επειδή φιλοξένησαν απόρρητες πληροφορίες στο φύλλο τους.

Η εκπρόσωπος των «Τάιμς» Ντανιέλ Ρόαντς Χα κατηγόρησε το Fox για αναίσχυντη υποκρισία, επειδή το δίκτυο μετέδωσε επίσης την είδηση της αμερικανικής επιδρομής, από την οποία αποκαλύφθηκαν πολύτιμες πληροφορίες λίγο μετά την πραγματοποίησή της. Η αντιπαράθεση των δύο μεγάλων αμερικανικών μέσων διογκώθηκε λόγω της παρέμβασης του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προφανώς παρακολούθησε το σχετικό ρεπορτάζ στην τηλεόραση, επειδή μόλις μισή ώρα αργότερα έγραψε στο Twitter πως «οι Τάιμς εμπόδισαν τη δολοφονία του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη Αλ Μπαγκντάντι.

Η αρρωστημένη ατζέντα τους σε θέματα εθνικής ασφάλειας». Το ζήτημα ανέκυψε την περασμένη Παρασκευή μετά τη συνέντευξη του στρατηγού Τόνι Τόμας, επικεφαλής της διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, στην ανταποκρίτρια του Fox, Κάθριν Χέριτζ. Μίλησαν για την επιδρομή της 16ης Μαΐου στη Συρία, κατά την οποία αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν στενό βοηθό του ηγέτη του Ι.Κ. και συνέλαβαν τη σύζυγό του.

Ο Τόμας είπε ότι κατά την επιδρομή συγκεντρώθηκαν πολύτιμα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις ΗΠΑ στον Αλ Μπαγκντάντι, όμως η διαρροή «σε μεγάλη αμερικανική εφημερίδα» μία εβδομάδα αργότερα ανέτρεψε τα σχέδιά τους.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την επιδρομή μία μέρα αφότου πραγματοποιήθηκε και τα ρεπορτάζ ήταν εκτενή, ακόμη και στο ίδιο το Fox News. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι «Τάιμς» ζητούν από το τηλεοπτικό δίκτυο να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την εκστρατεία λάσπης εναντίον της εφημερίδας, που ενθαρρύνθηκε και από το τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ. Η Ντανιέλ Ρόαντς Χα ανέφερε ότι ουδείς από το Fox ήρθε σε επικοινωνία με τους «Τάιμς», ενώ πολλοί παρουσιαστές του καναλιού επιμένουν να αναμασούν τον χαρακτηρισμό του Ρεπουμπλικανού προέδρου περί «αποτυχημένων Τάιμς».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή