ΚΟΣΜΟΣ

Βρανδεμβούργο: «Όχι» δικαστηρίου για ανάρτηση αφισών από την «Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος»

court

Ένα δικαστήριο του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου αρνήθηκε να χορηγήσει στην Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος άδεια τοποθέτησης διαφήμισης για τις υπηρεσίες της στα προάστια της πόλης.

Η Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, (Flying Spaghetti Monster) αποτελεί μια παρωδία θρησκείας, που σατιρίζει τις καθιερωμένες θρησκείες και ιδίως τον Δημιουργισμό. Οι πιστοί της Ιπτάμενης Μακαρονοτερατοθρησκείας αυτοαποκαλούνται «Πασταφαριστές». Τ

ο δικαστήριο απέρριψε μια έφεση που κατέθεσε το κίνημα ενάντια σε μια απόφαση που είχε εκδοθεί πέρσι. «Η ενάγουσα ομάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε μια θρησκευτική κοινότητα, ούτε μια κοινότητα με την κοινή έννοια της λέξης», ανέφερε το δικαστήριο με μια ανακοίνωσή του.

Οι γερμανικές εκκλησίες συχνά διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους στην είσοδο της πόλης και το κίνημα του ιπτάμενου τέρατος από μακαρόνια επιδίωξε να λάβει άδεια για να διαφημιστεί και αυτό στην πόλη.

Η σατιρική θρησκεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2005 ως κίνημα κατά της διδασκαλίας στα σχολεία του Ευφυούς Σχεδιασμού ή Δημιουργισμού, της δοξασίας που αντιστρατεύεται τη θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών.