Με το βλέμμα (;) στο Λευκό Οίκο, ο ιδρυτής του Facebook προσλαμβάνει πολιτικούς συμβούλους

Με το βλέμμα (;) στο Λευκό Οίκο, ο ιδρυτής του Facebook προσλαμβάνει πολιτικούς συμβούλους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούγκερμπεργκ και η γυναίκα του Πρισίλα Τσαν προσέλαβαν τον δημοσκόπο Τζόελ Μπένενσον, πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα και επικεφαλής στρατηγικής για την προεδρική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον σε θέση συμβούλου. Ο Μπένενσον έρχεται, ουσιαστικά, να δώσει τις υπηρεσίες του στη φιλανθρωπική οργάνωση του 33χρονου, «The Chan Zuckerberg Initiative».

Ωστόσο, η πρόσληψη του Μπένενσον έρχεται να συμπληρώσει την λίστα των στελεχών που έχουν ασχοληθεί με την στήριξη πολιτικών κατά το παρελθόν και πλέον εργάζονται για τον ιδρυτή του Facebook. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τους επικεφαλής των εκλογικών εκστρατειών του Μπαράκ Ομπάμα (το 2008 και το 2012), και του Τζορτζ Μπους το 2004. Ακόμα, νωρίτερα μέσα στο έτος, το ζευγάρι προσέλαβε και την Έιμι Ντάντλεϊ, πρώην σύμβουλο επικοινωνιών του γερουσιαστή της Βιρτζίνια Τιμ Κέιν.

Οι παραπάνω κινήσεις έχουν πυροδοτήσει φήμες για ενδεχόμενη υποψηφιότητα Ζούγκερμπεργκ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι εν λόγω φήμες έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο, όταν ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε φωτογραφίες από επίσκεψή του στην Αϊόβα, πολιτεία από την οποία ξεκινούν συνήθως οι εκλογικές αναμετρήσεις. Η επίσκεψή του αυτή, ανήκει στο πλάνο του να επισκεφθεί κάθε πολιτεία μέσα στο 2017. Επίσης, βρέθηκε σε εργοστάσιο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Φορντ, στο Ντιτρόιτ, πόλη που θεωρείται κλειδί για τις εκλογικές μάχες, και σύμφωνα με ειδικούς , αποτέλεσε σημαντική απώλεια της Χίλαρι Κλίντον και σε κάποιο βαθμό έκρινε ο εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου.

Ο ίδιος ο κ. Ζούγκερμπεργκ έχει δηλώσει ωστόσο, πως δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος για τις εκλογές του 2020, και, μάλιστα, περισσότερες από μία φορές.

Ωστόσο, η πρόσληψη του Μπένενσον είναι βέβαιο ότι ενισχύσει την υποψία ότι ο Mr Facebook αντιμετωπίζει, πλέον, πολύ σοβαρά τόσο την θέση του στα πολιτικά πράγματα όσο και στη δημόσια εικόνα του. Δεν αποκλείεται, πάντως, αυτή η φημολογία να είναι η αρχή αλλά και το τέλος της… προεδρικής υποψηφιότητας Ζούκενμπεργκ. 

Τέλος,  αξίζει να σημειωθεί, πως η εταιρία του κ. Μπένενσον, «The Benenson Strategy Group», συμβουλεύει αρκετές ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και το φιλανθρωπικό ίδρυμα της τραγουδίστριας Lady Gaga

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή