«Η σέλφι της ντροπής» Ιρανών με τη Μογκερίνι

«Η σέλφι της ντροπής» Ιρανών με τη Μογκερίνι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τύπος και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στο Ιράν έβριθαν χθες από επικρίσεις εις βάρος κοινοβουλευτικών εκπροσώπων που κατηγορούνται ότι γελοιοποιήθηκαν συνωστιζόμενοι γύρω από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, προκειμένου να τραβήξουν δίπλα της μια σέλφι. Η Μογκερίνι παρευρέθη το Σάββατο στην ορκωμοσία στο Κοινοβούλιο του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί. Φωτογραφίες απεικονίζουν ομάδες Ιρανών βουλευτών να διαγκωνίζονται επίμονα γύρω της, προκειμένου να τραβήξουν μια φωτογραφία μαζί της. «Αγαπητοί βουλευτές, ευχαριστώ που κάνατε να ντρέπονται 80 εκατομμύρια άνθρωποι» (αναφορά στον ιρανικό πληθυσμό), σχολίασε ένας ιδιαίτερα καυστικός χρήστης στο Twitter. Ομως αυτή η αντίδραση δεν ήταν η μόνη. Και άλλοι πολλοί χρήστες συνέκριναν τη φωτογραφία των βουλευτών που σπρώχνονταν γύρω από τη Μογκερίνι με την εικόνα των επτά νάνων που κοιτάζουν τη Χιονάτη την ώρα που κοιμάται.

Και οι επικρίσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς πολλοί άλλοι χρήστες του Διαδικτύου έκαναν λόγο για τις «σέλφι της ταπείνωσης». Το επεισόδιο αυτό «δείχνει την έλλειψη καλής ανατροφής στη χώρα», έγραψε σε κύριο άρθρο της η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Ghanoon. Και όπως φαίνεται τα λόγια αυτά έπιασαν τόπο, καθώς ένας από τους βουλευτές ζήτησε συγγνώμη για την έλλειψη τακτ εκ μέρους του. Από την πλευρά της, η υπερσυντηρητική εφημερίδα Kayhan εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι «αυτοί που υποτίθεται πως υπερασπίζονται τα δικαιώματα του έθνους εναντίον των εχθρών κάνουν ουρά για να βγουν φωτογραφία με ταπεινωτικό τρόπο».Η Μογκερίνι δεν έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με την πολεμική αυτή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή