Αναστασιάδης για Κυπριακό: Ετοιμος για επανέναρξη διαλόγου εντός παραμέτρων του ΟΗΕ

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Ετοιμος για επανέναρξη διαλόγου εντός παραμέτρων του ΟΗΕ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ετοιμότητα για συνέχιση του διαλόγου στο πλαίσιο των παραμέτρων του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντέρες, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. «Είναι η άλλη πλευρά που δηλώνει ότι θα δράσει εκτός παραμέτρων, ακόμα και του ΟΗΕ», δήλωσε ο κ. Αναστασιάσης, ενώ τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από όσους ενδιαφέρονται ή δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Προβληματισμό προκάλεσαν πάντως σήμερα οι δηλώσεις από τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, για την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα των γεωτρήσεων μέσα στη Μεσόγειο, κάτι που θα γίνει σύμφωνα με τα όσα φέρεται να δήλωσε, το τέταρτο τετράμηνο του έτους.

Η κυπριακή δημοκρατία συνεχίζει κανονικά τους σχεδιασμούς της στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως έχει δηλωθεί και τονιστεί ουκ ολίγες φορές από την Κυβέρνηση και θέση που επανέλαβε στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης. Παράλληλα επεσήμανε ότι στο πλαίσιο των όσων προνοεί το δίκαιο της θάλασσας θα υπάρξουν οι ανάλογες ενέργειες, προς τα διεθνή σώματα, και προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Την ώρα που σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο στα κατεχόμενα προχωρούν στο επόμενο βήμα για την επιστροφή των Μαρωνιτών πραγματοποιώντας ήδη μία σύσκεψη και διορίζοντας τεχνική υποεπιτροπή για επικοινωνία με τους Μαρωνίτες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στο κυπριακό δίκτυο ΡΙΚ ανέφερε πως το Προεδρικό παρακολουθεί με ψυχραιμία προσθέτοντας ότι αναλόγως των εξελίξεων θα ενεργήσει.

Υπογράμμισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι μέσω των διαβημάτων της να προληφθούν τα οποιαδήποτε νέα τετελεσμένα. «Η πρόσκληση προς τους Μαρωνίτες για επιστροφή, δεν δημιουργεί νέα τετελεσμένα, από αυτά που υπάρχουν, πρόσθεσε», για να προσθέσει ότι «ουδέποτε έχει απαγορευθεί στους Μαρωνίτες να επιστρέψουν στις κοινότητες τους»

Πάντως όπως αναφέρεται στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου αναμένεται νέα σύσκεψη στα κατεχόμενα για το θέμα.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT