Καταργεί δύο οικονομικά συμβούλια ο Τραμπ μετά το κύμα παραιτήσεων

Καταργεί δύο οικονομικά συμβούλια ο Τραμπ μετά το κύμα παραιτήσεων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα με ένα Τweet τη διάλυση δύο εκ των οικονομικών συμβουλίων του που είχαν αποστολή να του παρέχουν κατευθύνσεις για την οικονομική πολιτική, μετά το κύμα παραιτήσεων διευθυνόντων συμβούλων που συμμετείχαν σε αυτά.

«Αντί να ασκώ πιέσεις στα διευθυντικά στελέχη του Συμβουλίου για τη Βιομηχανία και του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, τα καταργώ και τα δύο. Σας ευχαριστώ όλους!» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την ώρα που αμερικανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι κυκλοφορούν φήμες περί επικείμενης αυτοδιάλυσης του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής (President's Strategic and Policy Forum).

Αυτά τα δύο όργανα είχαν συσταθεί μετά την εκλογή του Τραμπ και στο καθένα εξ αυτών συμμετείχαν περίπου 20 διευθύνοντες σύμβουλοι.

Ένας εξ αυτών, ο Κένεθ Φρέιζερ, που διευθύνει τον φαρμακευτικό κολοσσό Merck, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από το Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας (Manufacturing Council) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σχετικά με τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ.

Η απόφασή του οδήγησε πολλούς άλλους διευθύνοντες συμβούλους να κάνουν το ίδιο.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Τραμπ, τα μέλη του Φόρουμ εκτιμούν ότι «η συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή μας μάς απομακρύνει από την επιθυμία μας, που βασιζόταν σε καλές προθέσεις κι ήταν ειλικρινής να βοηθήσουμε κατά τα διεξαγωγή σημαντικών συζητήσεων σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της καθημερινότητας των Αμερικανών».

«Συνεπώς, ο πρόεδρος και εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διάλυση αυτού του φόρουμ» συμπληρώνεται.

Μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων που ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους από τα συμβουλευτικά αυτά όργανα, εκτός του Φρέιζερ, είναι οι επικεφαλής της Intel (μικροεπεξεργαστές), της Under Armour (ιματισμός), της 3M (υλικά γραφείου), της Campbell Soup (διατροφή), ο πρόεδρος του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας και εκείνος της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης της Αμερικής (AFL-CIO).

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT