Η καλύτερη πόλη στον κόσμο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς για έβδομη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έκθεση της Economist Intelligence Unit. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, η Economist Intelligence Unit αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο βασικός λόγος που η Μελβούρνη βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη είναι οι ισχυρές της επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, ενώ σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε η χαμηλή εγκληματικότητα.

Η Βιέννη βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με το Βανκούβερ και το Τορόντο να ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Μία ακόμα πόλη της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα, κατέλαβε την πέμπτη θέση, ενώ στο νούμερο επτά βρίσκεται το Περθ. Οσο για το Σίδνεϊ, λόγω του υψηλού κόστους κατοικιών και την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας, βρίσκεται για δεύτερη φορά εκτός της 10άδας, καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Ομως και άλλα ενδιαφέροντα νέα έρχονται από την Αυστραλία. Η υπηρεσία της Αυστραλίας που είχε αναλάβει τις υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014 έδωσε χθες στη δημοσιότητα δύο νέες εκθέσεις που ίσως βοηθήσουν να βρεθεί το σημείο όπου βρίσκεται το Μπόινγκ 777. Η υποθαλάσσια έρευνα για το εξαφανισμένο αεροσκάφος διακόπηκε τον Ιανουάριο, ύστερα από τρία χρόνια άκαρπων προσπαθειών. Ωστόσο, η Υπηρεσία Ασφαλείας των Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) και άλλες υπηρεσίες συνέχισαν να αναλύουν δορυφορικές φωτογραφίες και άλλα στοιχεία.

Σήμερα, ο επικεφαλής της ATSB Γκρεγκ Χουντ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ανέφερε ότι μελετήθηκαν δορυφορικές φωτογραφίες από την περιοχή όπου ενδέχεται να συνετρίβη το Μπόινγκ και διαπιστώθηκε ότι στον βυθό του ωκεανού υπάρχουν πολλά αντικείμενα που πιθανολογείται ότι είναι ανθρώπινης κατασκευής. Μολονότι τα στοιχεία αυτά είναι ενθαρρυντικά, υπογράμμισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί οριστικά ότι τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370. «Η ανάλυση των εικόνων δεν είναι αρκετά υψηλή, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα αντικείμενα προέρχονται από την MH370 ή ότι πρόκειται για άλλα αντικείμενα σαν αυτά που μπορεί να βρεθούν στους ωκεανούς σε όλον τον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT