Φινλανδία: Επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου – 2 νεκροί, 6 τραυματίες

Φινλανδία: Επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου – 2 νεκροί, 6 τραυματίες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, στη νοτιοδυτική Φινλανδία. Έξι άτομα νοσηλεύονται. 

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε μία σύλληψη. Αν και η αστυνομία θεωρεί τον άνδρα έως τώρα μοναδικό ύποπτο, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν περισσότερων εμπλεκόμενων στο περιστατικό. Η ταυτότητα του συλληφθέντα δεν έχει διευκρινισθεί, αλλά όλα δείχνουν πως είναι αλλοδαπός.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έκκληση στους κατοίκους να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης. Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ενισχυθεί.

Παράλληλα, δόθηκε εντολη να αναπτυχθούν δυνάμεις της αστυνομίας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε σταθμούς του τρένου.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον πανικό που επικράτησε στο κέντρο της πόλης.

«Ενας άνδρας πλησίασε στον πάγκο με τα παγωτά όπου εργάζομαι και χτύπησε μια γυναίκα τρεις φορές. Άρχισε να τρέχει, πέρασε τον πάγκο μου, κρατούσε ένα μαχαίρι», είπε μία γυναίκα μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Κάποιοι άνδρες έτρεχαν ξοπίσω του, πιθανότατα τον κυνηγούσαν», εξήγησε η ίδια.

«Καθόμασταν στην πλατεία, απλώς απολαμβάναμε το απόγευμα. Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει, έπαθαν υστερία», αφηγήθηκε μία δεύτερη γυναίκα. «Τρέξαμε προς το αυτοκίνητό μας και όταν φτάσαμε εκεί ο φίλος μου είπε ότι κάποιος μαχαίρωσε μια γυναίκα στον λαιμό», συνέχισε.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το κίνητρο πίσω από την επίθεση ήταν η τρομοκρατία.