Ενας πολύ «ακριβός» πρόεδρος

Ενας πολύ «ακριβός» πρόεδρος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μυστική Υπηρεσία  (Secret Service), που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου και στενών συγγενών του, αδυνατεί πλέον να αντεπεξέλθει στο υπέρογκο κόστος των μετακινήσεων της οικογένειας Τραμπ. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας Ράντολφ Αλες, απευθύνοντας έκκληση στο Κογκρέσο να βρει επειγόντως λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Usa Today, ο κ. Αλες γνωστοποίησε ότι περίπου 1.000 άνδρες της υπηρεσίας του, οι οποίοι αναγκάζονται να δαπανούν υπερβολικά πολλές ώρες για την ασφάλεια της οικογένειας Τραμπ, έχουν ήδη καλύψει το ανώτατο όριο που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό για τις απολαβές τους. Αυτό σημαίνει ότι για το υπόλοιπο της χρονιάς η υπηρεσία δεν θα είναι σε θέση να τους καταβάλει τα οφειλόμενα για υπερωρίες. Ο κ. Αλες απέδωσε το πρόβλημα αφενός στο πολυπληθές της οικογένειας Τραμπ, αφετέρου στις αλλεπάλληλες μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου στις ιδιοκτησίες του στην Ανατολική Ακτή –από τις εγκαταστάσεις γκολφ του Νιου Τζέρσεϊ μέχρι την έπαυλη του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα– όπως επίσης και στα διεθνή ταξίδια των παιδιών του, που διαχειρίζονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα της οικογένειας.

Επί προεδρίας Τραμπ, ο αριθμός των ανθρώπων του Λευκού Οίκου που προστατεύονται από τη Μυστική Υπηρεσία έφθασε τους 42, εκ των οποίων οι 18 είναι μέλη της οικογένειας του προέδρου. Επί προεδρίας Ομπάμα, προστατεύονταν μόνον 31 άτομα, με αναλογικά λιγότερες και φθηνότερες μετακινήσεις. Η υπηρεσία διαθέτει αυτή τη στιγμή προσωπικό 6.800 ατόμων, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε 7.600 έως το 2019 και σε 9.500 έως το 2025.

Η εικόνα ενός πολύ «ακριβού» προέδρου, που διασπαθίζει χρήματα των φορολογουμένων για να επισκέπτεται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τα πολυτελή του ακίνητα και να στέλνει τα παιδιά του για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα στο εξωτερικό, αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στην εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από μια πολύ επώδυνη εβδομάδα εξαιτίας των γνωστών αντιδράσεών του στα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ. Χθες το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιχειρούσε να αλλάξει την ατζέντα με τηλεοπτικό διάγγελμα για τη νέα στρατηγική που επρόκειτο να εξαγγείλει για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή