ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Βελονισμός για κατοικίδια

china

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων στην Κίνα στρέφονται στο βελονισμό για να βοηθήσουν τα αγαπημένα τους ζώα να ξεπεράσουν ενοχλήσεις και πόνους που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

kina-velonismos-gia-katoikidia0

«Η Κίνα είναι φημισμένη για το βελονισμό. Έφερα τη γάτα μου εδώ αμέσως για να δοκιμάσω», λέει η 74χρονη Wang Xijuan κρατώντας το πατουσάκι της γάτας της κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας βελονισμού σε κλινική στη Σαγκάη.

kina-velonismos-gia-katoikidia1

Μετά από τέσσερις συνεδρίες η γάτα μου μπορεί πλέον να περπατά, να πηδά ακόμη και να καβγαδίζει με άλλες γάτες λέει η Wang. 

kina-velonismos-gia-katoikidia2

Οι θεραπευτές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, πιστεύουν ότι ο βελονισμός που συνίσταται στην εισαγωγή λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, να ανακουφίσει από ενοχλήσεις ή πόνους βοηθώντας έτσι στη θεραπεία.

kina-velonismos-gia-katoikidia3

Η Διεθνής Εταιρεία Κτηνιατρικού Βελονισμού (IVAS) αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο βελονισμός έχει χρησιμοποιηθεί στην κτηνιατρική πρακτική στην Κίνα «για χιλιάδες χρόνια, για τη θεραπεία πολλών παθήσεων».

kina-velonismos-gia-katoikidia4

Ο Jin Rishan από την κτηνιατρική κλινική TCM Neurology and Acupuncture Animal Health Center της Σαγκάης, λέει ότι από την κλινική έχουν περάσει πάνω από δυο χιλιάδες γάτες και σκύλοι από τότε που άνοιξε, πριν από τέσσερα χρόνια.

kina-velonismos-gia-katoikidia5

Κάθε συνεδρία κοστίζει περίπου 260 γιουάν (39 δολάρια) και διαρκεί 45 λεπτά.

kina-velonismos-gia-katoikidia6

Ο Jin λέει ότι περίπου 80% των ασθενών τους έχουν παρουσιάσει σημεία βελτίωσης μετά τη θεραπεία.

«Απώτατος στόχος μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε έναν παράλυτο και εξαρτημένο σκύλο να σταθεί στα πόδια του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Jin.

kina-velonismos-gia-katoikidia7