ΚΟΣΜΟΣ

Σε βρετανικά γραμματόσημα ήρωες Star Wars

05s11hansolo100
05s11hansolo

Τα Βασιλικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν τα νέα γραμματόσημα με θέμα την έβδομη ταινία «Πόλεμος των Αστρων». Μία σειρά γραμματοσήμων από άλλον πλανήτη «προσγειώθηκε» στο Λονδίνο, τιμώντας την τελευταία ταινία της σειράς «Star Wars» («Πόλεμος των Αστρων»). Τα περίφημα Droids (ανδροειδή) και οι εξωγήινοι από τη δημοφιλέστερη ίσως ταινία όλων των εποχών: «Οι τελευταίοι Τζεντάι» απεικονίζονται σε οκτώ πανέμορφα γραμματόσημα, ενώ τέσσερα γραμματόσημα τα οποία αναπαριστούν «ανδροειδή», είναι χαραγμένα με ειδικό φωτεινό μελάνι για να απεικονίζουν μυστικές λεπτομέρειες οι οποίες, ωστόσο, θα γίνουν ορατές μόνον κάτω από το υπεριώδες φως.

Τα γραμματόσημα εικονίζουν φανταστικούς χαρακτήρες οι οποίοι έχουν εμφανισθεί στις συνέχειες της ταινίας, αλλά και νέους όπως ο Μαζ Κανάτα, ο Τσουμπάκα, ο ύπατος αρχηγός Σνόουκ, καθώς και τα Porgs, τα μικρά πτηνά τα οποία όμως δεν πετούν και προέρχονται από τον μακρινό πλανήτη Ahch-To, όπου έχει εξορισθεί ο Λουκ Σκαϊγουόκερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικό του γραμματόσημο έχει και το μικρό πιστό ανδροειδές R2-D2, έπειτα από μία περιπετειώδη ζωή, πρώτα στο διαστημόπλοιο της βασίλισσας Παντμέ Αμιντάλα στη διάρκεια της Μάχης του Ναμπού, στη συνέχεια στους Πολέμους των Κλώνων στο πλευρό των Ανακιν και Λουκ Σκαϊγουόκερ στη μάχη κατά της Αυτοκρατορίας.

Τα γραμματόσημα σχεδίασε ο Βρετανός καλλιτέχνης Μάλκολμ Τουίν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Ο ίδιος είχε σχεδιάσει και το εξαιρετικά δημοφιλές σετ γραμματοσήμων για το «Star Wars» το 2015. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος των Βασιλικών Βρετανικών Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα αποδεικνύουν τη βρετανική τεχνογνωσία πίσω από τις ταινίες του «Πολέμου των Αστρων», καθώς κάθε επεισόδιο δημιουργήθηκε από ένα μεγάλο βρετανικό καστ και προσωπικό.

Οι θαυμαστές του «Πολέμου των Αστρων» μπορούν να προπαραγγείλουν τα γραμματόσημα ήδη από τη Δευτέρα στα περίπου 7.000 ταχυδρομεία της Βρετανίας, τα οποία όμως θα κυκλοφορήσουν το αργότερο έως τις 12 Οκτωβρίου.

Γενικά, τις τελευταίες ημέρες η δημοφιλής ταινία βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς στις ΗΠΑ άρχισε μια δικαστική διαμάχη σχετικά με το αν η πριγκίπισσα Λία μπορεί να προβληθεί στην «Επιστροφή των Τζεντάι» χωρίς τη σκηνή με το ασημένιο της μαγιό. Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων της ταινίας. Η απόπειρα έγινε από την εταιρεία Vid Angel, η οποία προσπαθεί να δώσει στις συντηρητικές οικογένειες λογοκριμένες εκδοχές των μεγάλων επιτυχιών του Χόλιγουντ, χωρίς υβρεολόγια ή σεξ. Η δικαιολογία που προβάλλουν για να το κάνουν αυτό στηρίζεται στον νόμο περί Οικογενειακών Ταινιών, μία νομοθεσία που επιτρέπει τη δημιουργία «καθαρών» ταινιών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν πληρώνει χρήματα για να μετατρέψει τις ταινίες. Οπως αποκαλύφθηκε, η εταιρεία Vid Angels δεν είχε άδεια να μεταδώσει την ταινία τροποποιημένη ή μη, ούτως ή άλλως.