ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Στο χειρότερο επίπεδο από τη μάχη για το ανατολικό Χαλέπι οι συγκρούσεις

Συρία: Στο χειρότερο επίπεδο από τη μάχη για το ανατολικό Χαλέπι οι συγκρούσεις

Οι χειρότερες συγκρούσεις μετά τη σφοδρή μάχη για την ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπιού μαίνονται σε πολλές περιοχές της Συρίας, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων αμάχων, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Επιπλέον έως και δέκα νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές το τελευταίο δεκαήμερο, αποκλείοντας την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, επεσήμανε η ανακοίνωση της οργανώσεως αρωγής, εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση από τη Ράκκα ως την Ιντλίμπ και την ανατολική Γούτα.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρούμε μια ολοένα και αυξανόμενη ανησυχητική όξυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που συνδέεται με αυξημένα επίπεδα θυμάτων μεταξύ των αμάχων», δήλωσε η Μαριάνε Γκάσερ επικεφαλής της αποστολής της ΔΕΕΣ στη Συρία.

«Οι συνάδελφοί μου διηγούνται φρικτές ιστορίες, όπως μια οικογένεια 13 ατόμων που έφυγε από τη Ντέιρ αλ Ζορ και έχασε στον δρόμο 10 μέλη της από τις αεροπορικές επιδρομές και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς», ανέφερε ενδεικτικά.