ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η φωτογραφία του κοριτσιού οδήγησε στον δράστη

Γερμανία: Η φωτογραφία του κοριτσιού οδήγησε στον δράστη

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τη φωτογραφία του ανήλικου θύματος δημοσίευσε, ως έσχατη, πλην αμφιλεγόμενη, λύση, η γερμανική αστυνομία, ώστε να καταφέρει να συλλάβει τον δράστη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, το τετράχρονο κορίτσι, θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης, και η μητέρα του είχαν εντοπίσει φωτογραφίες του παιδιού που είχαν «ανέβει» διαδικτυακά και είχαν προβληθεί τηλεοπτικά, και αμέσως προέβησαν σε καταγγελία.

Η ταυτοποίηση του 24χρονου δράστη, οικείου προσώπου της οικογένειας, κατέστη δυνατή ύστερα από αρκετές ώρες ανθρωποκυνηγητού σε όλη τη χώρα. Η αστυνομία ερεύνησε εξονυχιστικά το διαμέρισμα του δράστη στην κομητεία Βέσερμαρς, στην Κάτω Σαξονία, και προέβη στη λήψη αποδεικτικού υλικού. Εισαγγελείς από τη Φρανκφούρτη δήλωσαν πως το τετράχρονο κορίτσι έπεσε θύμα πολλαπλών σεξουαλικών κακοποιήσεων στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Ιουλίου 2017.

Ο δράστης είχε βιντεοσκοπήσει τις απεχθείς πράξεις, ενώ, παράλληλα, είχε διακινήσει φωτογραφίες στο Σκοτεινό Διαδίκτυο. Ειδικοί ερευνητές είχαν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης ήδη από τα τέλη του Ιουλίου, οπότε και είχαν κυκλοφορήσει οι φωτογραφίες της κακοποίησης στο Σκοτεινό Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, οι Αρχές αναγκάστηκαν να προβούν σε μια αμφιλεγόμενη, πλην όμως αναγκαία, κίνηση με σκοπό να εντοπίσουν τον δράστη. Αποφάσισαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του ανήλικου κοριτσιού και θύματος, ενώ απηύθυναν έκκληση σε όλους τους πολίτες ώστε να βοηθήσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο. Οι Αρχές κατέστησαν σαφές πως η κίνηση αυτή συνιστούσε αναπόφευκτο μέτρο στην προσπάθεια σύλληψης του δράστη, καθώς όλα τα προηγούμενα μέτρα δεν είχαν τελεσφορήσει. Αφού συνελήφθη ο δράστης, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκλήματος έσπευσε να ευχαριστήσει τους πολίτες για την υποστήριξή τους, ενώ ζήτησε να διαγραφούν οι φωτογραφίες του θύματος από κινητά και υπολογιστές.