ΚΟΣΜΟΣ

Στα 40 οι πιο όμορφοι άνθρωποι σήμερα

sta-40-oi-pio-omorfoi-anthropoi-simera-2213450

Η μέση ηλικία των ανθρώπων οι οποίοι θεωρούνται οι πιο όμορφοι στον κόσμο συνεχώς αυξάνεται και πλέον προσεγγίζει τα 40.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ συνέκριναν τον κατάλογο των διάσημων «Πιο όμορφων ανθρώπων» του περιοδικού People για το 1990 με τον αντίστοιχο κατάλογο του 2017. Διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτές τις σχεδόν τρεις δεκαετίες η μέση ηλικία των πιο όμορφων αστέρων του πλανήτη αυξήθηκε από τα 33,2 στα 38,9 χρόνια.

Ηθοποιοί όπως η Μισέλ Πφάιφερ και η Σάρον Στόουν, οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν γοητευτικές στα 59 τους χρόνια, έχουν συμβάλει σημαντικά στο να αυξηθεί η μέση ηλικία των πιο όμορφων ανθρώπων του κόσμου.

Μια άλλη σταρ του Χόλιγουντ, η 49χρονη Τζούλια Ρόμπερτς, ανακηρύχθηκε φέτος, διά ψηφοφορίας μεταξύ του κοινού, η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο – για πέμπτη φορά (πράγμα που αποτελεί ρεκόρ). Και οι τρεις –Μισέλ Πφάιφερ, Σάρον Στόουν και Τζούλια Ρόμπερτς– είχαν συμπεριληφθεί επίσης στη λίστα του 1990.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, με επικεφαλής τη δόκτορα Νίλαμ Βάσι, οι οποίοι και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό δερματολογίας Journal American Medical Association Dermatology, διαπίστωσαν μεταξύ άλλων ότι, με το πέρασμα των χρόνων, αυξάνονται οι πιο όμορφες με σκουρόχρωμο δέρμα. Ενώ το 1990 (έτος κατά το οποίο εγκαινιάσθηκε ο ετήσιος κατάλογος «World’s Most Beautiful» από το περιοδικό People, με πρώτη νικήτρια τη Μισέλ Πφάιφερ) το 88% των διασημοτήτων είχε ανοιχτού χρώματος δέρμα, φέτος το ποσοστό αυτό παρουσιάζει μείωση στο 70%. Αντίστοιχα, έχει αυξηθεί από 12% το 1990 σε 30% φέτος το ποσοστό αυτών που έχουν σκούρο δέρμα.

Εχει, αξίζει να σημειωθεί, επίσης αυξηθεί σε 40% το 2017, από 24% το 1990, το ποσοστό των όμορφων που δεν ανήκουν στη λευκή φυλή. Ομως μόνο τέσσερις από αυτές έχουν καταλάβει την πρώτη θέση. Πρόκειται για τη Χάλι Μπέρι, την Τζένιφερ Λόπεζ, την Μπιγιονσέ και τη Λουπίτα Νιόνγκο.

Ακόμη, η λίστα των πιο όμορφων ανθρώπων στον κόσμο κυριαρχείται πλέον από γυναίκες: ενώ το 1990 οι γυναίκες ανέρχονταν στο 52% του καταλόγου, το 2017 προσέγγισαν πια το 88%. Οι μόνοι άνδρες που έχουν κερδίσει τον επίζηλο τίτλο ήσαν επί τρία συνεχόμενα χρόνια οι ηθοποιοί Μελ Γκίμπσον (1996), Τομ Κρουζ (1997) και Λεονάρντο ντι Κάπριο (1998).