ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιτρέπει στην πολεμική αεροπορία να ανακαλεί στην ενεργό υπηρεσία τους πρώην πιλότους

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιτρέπει στην πολεμική αεροπορία να ανακαλεί στην ενεργό υπηρεσία τους πρώην πιλότους

O πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει στην αμερικανική πολεμική αεροπορία να ανακαλεί στην ενεργό υπηρεσία έως 1.000 πρώην πιλότους, λόγω έλλειψης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η πολεμική αεροπορία προειδοποιεί εδώ και χρόνια ότι δυσκολεύεται να κρατήσει τους πιλότους, οι οποίοι συχνά προσελκύονται από τους πιο υψηλούς μισθούς των εμπορικών αεροπορικών εταιριών. Οι μακροχρόνιες αποστολές στο εξωτερικό ωθεί τους πιλότους μερικές φορές να εγκαταλείψουν τον στρατό.

Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας μπορεί να επιτρέψει την "ανάκληση έως 1.000 απόστρατων πιλότων για μια τριετία", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Γκάρι Ρος. Αυτή η ανάκληση πρώην πιλότων που εγκατέλειψαν τον στρατό περιοριζόταν μέχρι τώρα στους 25 πιλότους.

Ο στρατηγός Στίβεν Γουίλσον, υπαρχηγός του γενικού επιτελείου της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Κογκρέσου φέτος ότι ο στρατός έχει έλλειψη από 1.555 πιλότους και 3.400 μηχανικούς συντήρησης.

Η πολεμική αεροπορία έχει ήδη αυξήσει τους μισθούς και την πριμοδότηση των πιλότων της και είχε συνομιλίες με τις αεροπορικές εταιρίες για την εξεύρεση λύσεων στην έλλειψη πιλότων μαχητικών αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ