ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Βρυξελλών για διαρροές σχετικά με το Brexit

orgi-vryxellon-gia-diarroes-schetika-me-to-brexit-2214804

Αιχμές κατά συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν συμφέρον να «υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά το Brexit, άφησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, φέρεται να χαρακτηρίζει ως «αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη» τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής διέψευσε ότι ο κ. Γιούνκερ χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις ή οτιδήποτε σχετικό.

«Κανονικά δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνω» είπε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας: «Κάποιοι μάς στοχοποιούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ατζέντα, ή τις πολιτικές τους προτεραιότητες ή ακόμη και να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική μας θέση».

«Θα το εκτιμούσαμε εάν αυτοί οι άνθρωποι μας άφηναν ήσυχους. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό» συνέχισε ο κ. Σχοινάς και υπογράμμισε ότι ο κ. Γιούνκερ «δε χρησιμοποίησε ποτέ τις λέξεις αυτές που του αποδίδονται και δεν είπε ποτέ τίποτα σχετικό».

Τέλος, επανέλαβε ότι η στάση της Επιτροπής δεν είναι «τιμωρητική» απέναντι στο Brexit, αλλά εργάζεται για μία «δίκαιη συμφωνία».

(Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)