Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017 στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017 στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε σήμερα το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017 για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Το βραβείο απονέμεται στη Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, και σε πολιτικούς κρατουμένους του καθεστώτος Μαδούρο. 

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια συνεδρίασης των προέδρων των πολιτικών ομάδων του κοινοβουλίου, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να βραβεύσει το κουράγιο του φοιτητικού και πολιτικού κόσμου που μαχέται για την ελευθερία του απέναντι σε ένα καταπιεστικό καθεστώς. 

Ο Γκι Φέρχοφστατ, πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι αυτό «το βραβείό στηρίζει τον αγώνα των δημοκρατικών δυνάμεων για μία δημοκρατική Βενεζουέλα», ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει στον «αγώνα για την ελευθερία του λαού της Βενεζουέλας». 

Το συγκεκριμένο βραβείο πήρε το όνομα του από τον Σοβιετικό αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάρωφ το 1988, και τιμά ανθρώπους και ομάδες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες. 

Μεταξύ των φιναλίστ περιλαμβάνονται μία χριστιανή γυναίκα από το Πακιστάν, η οποία περιμένει την εκτέλεση της θανατικής της καταδίκης εδώ και έξι χρόνια, ένας υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Γουατεμάλα και δύο φυλακισμένοι που στηρίζουν τον αγώνα των Κούρδων στην Τουρκία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή