Γερμανία: «Οχι» στις επανενώσεις οικογενειών λέει ο Λίντνερ

Γερμανία: «Οχι» στις επανενώσεις οικογενειών λέει ο Λίντνερ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Στο 50% εκτίμησε τις πιθανότητες αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ, ασκώντας πιέσεις στους Πρασίνους να συμβιβαστούν στην πολιτική για το προσφυγικό. Εν τω μεταξύ, ρεπορτάζ του περιοδικού Spiegel από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι, λόγω του κλεισίματος του βαλκανικού διαδρόμου, το κόστος λαθραίου ταξιδιού από την Ελλάδα στη Γερμανία έχει ανεβεί στις 5.000 ευρώ.

«Συνεχίζω να βλέπω τις περισσότερες διαφορές με τους Πρασίνους», είπε ο κ. Λίντνερ. Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιτραπούν οι επανενώσεις οικογενειών, εφόσον ένα μέλος έχει λάβει άσυλο στη

Γερμανία. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μητέρων με παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες προσδοκώντας την οικογενειακή επανένωση, που διαρκώς καθυστερεί.

Παρά την αισθητή βελτίωση του κλίματος στις διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται στη δεύτερη εβδομάδα τους, ο κ. Λίντνερ είπε ότι «δεν έχουμε φθάσει καν κοντά σε λύσεις στα επίμαχα σημεία». «Συνεπώς, εξακολουθώ να θεωρώ ότι η “Τζαμάικα” έχει πιθανότητες 50-50». «Τζαμάικα» έχει ονομαστεί ο συνασπισμός CDU/CSU, Φιλελευθέρων και Πρασίνων. H στάση της διαπραγματευτικής ομάδας των Πρασίνων καθορίζεται από το γεγονός ότι στα τέλη Νοεμβρίου τα αποτελέσματα θα κριθούν με δημοψήφισμα από τη βάση του κόμματος.

Παράλληλα, διαμάχες μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων εξακολουθεί να προκαλεί η στελέχωση του υπουργείου Οικονομικών, με τους Χριστιανοδημοκράτες να προτείνουν να αφαιρεθεί από το υπουργείο Οικονομικών η αρμοδιότητα περί Ευρωζώνης σε περίπτωση που πάρει τα ηνία του υπουργείου Φιλελεύθερος.

Το κόμμα του Κρίστιαν Λίντνερ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι πρέπει να δοθεί «επιλογή εξόδου» υπερχρεωμένων χωρών από την Ευρωζώνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή