ΚΟΣΜΟΣ

H αστυνομία της Νέας Υόρκης συλλέγει στοιχεία για ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Γουάινσταϊν

H αστυνομία της Νέας Υόρκης συλλέγει στοιχεία για ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Γουάινσταϊν

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει μια «συγκεκριμένη υπόθεση» σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

«Έχουμε μια συγκεκριμένη υπόθεση», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπόις, επικεφαλής των ερευνητών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αναφερόμενος στις κατηγορίες της νεοϋορκέζας ηθοποιού Παζ ντε λα Χουέρτα για βιασμό της δύο φορές το 2010 από τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ, και στην «αξιόπιστη και λεπτομερή περιγραφή» της στην αστυνομία.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εγκληματικότητα, ο Μπόις εξήγησε ότι η έρευνα επέτρεψε να επιβεβαιωθούν όσα δήλωσε η ηθοποιός αλλά η αστυνομία θέλει να συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία για τα περιστατικά αυτά, πριν προσχωρήσει πιο μακριά.

«Αν το πρόσωπο αυτό συνέχιζε να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και το περιστατικό ήταν πρόσφατο, θα ενεργούσαμε αμέσως και θα προβαίναμε στη σύλληψή του. Αλλά μιλάμε για μια υπόθεση παλιά, έχουν περάσει επτά χρόνια, και πρωτίστως χρειαζόμαστε να συλλέξουμε αποδεικτικά στοιχεία», διευκρίνισε ο Μπόις τονίζοντας ότι καθώς ο Γουάινστιν βρίσκεται εκτός της πολιτείας αυτής, η αστυνομία θα πρέπει να έχει δικαστική εντολή για τυχόν έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον αμερικανό παραγωγό για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση ή βιασμό. Έρευνες διενεργούνται επίσης στο Λος 'Αντζελες, το Μπέβερλι Χιλς και το Λονδίνο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος 'Αντζελες δήλωσε στο AFP χθες, Παρασκευή ότι μια δεύτερη έρευνα διενεργείται στην πόλη της Καλιφόρνιας καθώς ένα νέο "θύμα παρουσιάστηκε" κατηγορώντας τον 65χρονο παραγωγό για σεξουαλική επίθεση το 2015, μετά την κατηγορία ιταλίδας ηθοποιού σε βάρος του για βιασμό το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ