Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος αποκαλύπτει ότι ψήφισε Κλίντον στις εκλογές του 2016

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος αποκαλύπτει ότι ψήφισε Κλίντον στις εκλογές του 2016

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος (1989-1993) ψήφισε την Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον αντίπαλο της και σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «φαφλατά», σύμφωνα με βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου.

«Δεν μου αρέσει. Δεν ξέρω πολλά πράγματα γι ' αυτόν, αλλά ξέρω ότι είναι φαφλατάς. Και δεν είμαι και πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα να τον έχουμε ηγέτη», δήλωσε ο Μπους ο πρεσβύτερος σε συνέντευξη που έδωσε τον Μάιο του 2016 στον ιστορικό Μαρκ Απντεγκρόουβ, συγγραφέα του βιβλίου με την ονομασία «Οι Τελευταίοι Ρεπουμπλικάνοι» (The Last Republicans), το οποίο κυκλοφορεί τις 14 Νοεμβρίου και αποσπάσματά του δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του CNN.

Το βιβλίο αφορά και τους δύο πρώην προέδρους Μπους. Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος (2001-2009) συνομίλησε επίσης με τον ιστορικό, ο οποίος κάνει σήμερα γνωστές ορισμένες από τις σκέψεις και τις ιδέες των δύο πρώην προέδρων, όπως εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

«Αυτός ο τύπος δεν γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υιός Μπους, αναφερόμενος στον σημερινό ηγέτη των ΗΠΑ. Οπως εξηγεί ο ιστορικός στο CNN, η έκπληξη του ήταν πολύ μεγάλη όταν έμαθε ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Τραμπ πήρε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Ο Τζορτζ Μπους μεγάλωσε με τη σκέψη προσηλωμένη στο μεγαλύτερο καλό. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εμφανώς νάρκισσος. Αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της στόφας του, κάτι το οποίο έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη στόφα του Μπους», λέει ο Μαρκ Απντεγκρόουβ, υπογραμμίζοντας τις διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν τους δύο πολιτικούς του ρεπουμπλικανικού κατεστημένου με τον «αντισυμβατικό» Τραμπ.

Αν και ήταν ήδη γνωστό μέσω του εκπροσώπου τους ότι κανένας από τους δύο Μπους δεν είχε υποστηρίξει τον Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου 2016, τώρα πλέον γίνεται γνωστό ότι ο Μπους ο πρεσβύτερος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ψήφισε την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον. Μάλιστα, πριν από τις εκλογές είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο πατριάρχης της οικογενείας Μπους είχε εμπιστευθεί σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του την πρόθεσή του να ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον.

«Ο πρόεδρος μού είπε ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι!», είχε γράψει τον Σεπτέμβριο 2016 στο Facebook η Καθλίν Κένεντι Τάουνσεντ, πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ και κόρη του Ρόμπερτ Κένεντι, του δολοφονημένου υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το μήνυμα της συνοδευόταν από μία φωτογραφία της με τον Μπους τον πρεσβύτερο.

Από την πλευρά του, ο Μπους Τζούνιορ επιβεβαίωσε αυτό που είχε δηλώσει ο εκπρόσωπός του για την ψήφο του το 2016: «Ψήφισα "Κανέναν από τους ως άνω" για πρόεδρο και "τους Ρεπουμπλικάνους" για όλες τις άλλες ψηφοφορίες».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ, CNN) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή