ΚΟΣΜΟΣ

Σώοι οι εργαζόμενοι τηλεοπτικού σταθμού στην Καμπούλ μετά από εισβολή ενόπλων

Σώοι οι εργαζόμενοι τηλεοπτικού σταθμού στην Καμπούλ μετά από εισβολή ενόπλων

Τερματίστηκε η επίθεση που είχαν εξαπολύσει ένοπλοι εναντίον των γραφείων του τηλεοπτικού δικτύου Shamshad TV, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο σταθμός που έχει την έδρα του στην Καμπούλ και ο οποίος έχει αρχίσει και πάλι να μεταδίδει κανονικά το πρόγραμμά του.

«Η επίθεση τερματίστηκε. Σύμφωνα με τη διοίκηση των ειδικών δυνάμεων, όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου έχουν σωθεί», μετέδωσε το Shamshad TV,

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου ειδήσεών του AMAQ, χωρίς ωστόσο να δίνει στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό αυτό.

Ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία ενός τηλεοπτικού δικτύου στην Καμπούλ νωρίτερα σήμερα, την ώρα που βρίσκονταν σε αυτό πολλοί εργαζόμενοι, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Οι δράστες έριξαν χειροβομβίδες εναντίον των καλά εξοπλισμένων δυνάμεων ασφαλείας που φύλαγαν το Shamshad TV, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του AFP, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακούγονταν σποραδικά πυρά από το εσωτερικό του κτιρίου.

«Είδα τρεις δράστες από τις κάμερες ασφαλείας την ώρα που εισέβαλαν στο κτίριο της τηλεόρασης. Αρχικά πυροβόλησαν τον φρουρό, μετά εισήλθαν. Άρχισαν να ρίχνουν χειροβομβίδες και να πυροβολούν», διηγήθηκε η Φάισαλ Ζάλαντ, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου.

Το Shamshad TV, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει στη γλώσσα παστούν σε όλη τη χώρα, δεν μετέδιδε πρόγραμμα μετά τις 11:30 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας).

«Μια ομάδα ενόπλων εισήλθε στο κτίριο και οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται», δήλωσε ο Μπασίρ Μουτζαχίντ εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

Ο πρώτος απολογισμός από την επίθεση κάνει λόγο για «έναν φρουρό που σκοτώθηκε», συνέχισε ο Μουτζαχίντ, προσθέτοντας ότι «μεγάλος αριθμός εργαζόμενων στο Shamshad TV σώθηκαν».

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ διέψευσε μέσω του Twitter οποιαδήποτε εμπλοκή της οργάνωσης στην επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ