Ρωσία: H Εθνική Φρουρά θα «προστατεύει» κυβερνήτες της περιφέρειας με εντολή Πούτιν

Ρωσία: H Εθνική Φρουρά θα «προστατεύει» κυβερνήτες της περιφέρειας με εντολή Πούτιν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο σώμα που θα στελεχώνεται από την «ελίτ» των στρατιωτικών, την Εθνική Φρουρά, συγκροτείται με εντολή του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και με αποστολή την προστασία των κυβερνώντων στις περιφέρειες της χώρας.

Η εν λόγω πρόταση αναμένεται να επικυρωθεί από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς είναι ο πρωην σωματοφύλακας του Πούτιν, Βικτορ Ζολοτοφ.

Μέχρι πρότινος, κρατικοί φρουροί προστάτευαν μόνο τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό,  κορυφαίους κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς αξιωματούχους και ηγέτες ξένων χωρών που επισκέπτονται τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο των επικείμενων προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο, ο Ρώσος πρόεδρος έχει τοποθετήσει 11 νέους κυβερνήτες επιδιώκοντας την επανεκλογή του για τέταρτη φορά. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του BBC, οι κυβερνήτες που πρότεινε ο Πούτιν είναι ηλικιακά κατά πολύ νεότεροι από αυτούς που αντικατέστησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι κυβερνήτες τοποθετούνται από το Κρεμλίνο, ενώ μερικοί εξ αυτών έχουν μικρή σχέση με τις περιφέρειες που αναλαμβάνουν

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή