ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τίγρης επιτέθηκε σε υπάλληλο ζωολογικού κήπου

Ρωσία: Τίγρης επιτέθηκε σε υπάλληλο ζωολογικού κήπου

Επίθεση από μία τίγρη Σιβηρίας δέχθηκε μία γυναίκα, υπάλληλος του ζωολογικού κήπου του Καλίνιγκραντ, η οποία σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των επισκεπτών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ζωολογικού κήπου, «την Κυριακή το μεσημέρι, μια εργαζόμενη εισήλθε στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο όπου κυκλοφορεί η μία από τις δύο τίγρεις μας της Σιβηρίας, ο Ταϊφούν».

Ξαφνικά, το άγριο ζώο βγήκε από τον εσωτερικό περιφραγμένο χώρο, που υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι κλειστός και πήδηξε πάνω στην υπάλληλο μπροστά στα έντρομα μάτια των επισκεπτών.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου τότε, άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον της τίγρης, κατόπιν τα τραπέζια και τις καρέκλες ενός γειτονικού καφέ, σε μια απόπειρα να τραβήξουν την προσοχή του ζώου προκειμένου να μπορέσει η γυναίκα να ξεφύγει.

«Την τραυμάτισε στα χέρια, εκείνη προσπάθησε να αμυνθεί, γεγονός που εξόργισε περισσότερο το ζώο» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-Kaliningrad.

«Η επίθεση της τίγρης διήρκησε περίπου 10 λεπτά» σύμφωνα με έναν άλλο αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο Vesti-Kaliningrad.

Ευτυχώς, η υπάλληλος «κατάφερε να πάει σε μια ασφαλή περιοχή» αφηγήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ζωολογικού κήπου, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για μια υπάλληλο «με μεγάλη εμπειρία, η οποία εργάζεται στον ζωολογικό κήπο τουλάχιστον 10 χρόνια».

Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας της παραμένει σήμερα σταθερή, η «ζωή της δεν κινδυνεύει πλέον», σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του ζωολογικού κήπου.

Η τίγρη της Σιβηρίας, ηλικίας 16 ετών, δεν είχε ποτέ ξανά επιτεθεί εναντίον ανθρώπου.

«Δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο όταν μια τίγρης επιτίθεται εναντίον ενός ανθρώπου που παραμένει στον περίβολό της» εκτιμά η εκπρόσωπος τύπου.

«Η τίγρης ζει σε απομόνωση συνήθως, ούτε καν σε ζευγάρι σε περιοχή που ελέγχεται. Για εκείνον, το να προστατεύσει τον χώρο του είναι κάτι που κάνει ενστικτωδώς» συμπλήρωσε η ίδια. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οφείλεται «στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ