Ζητούν θανατική ποινή για τον Τραμπ

Ζητούν θανατική ποινή για τον Τραμπ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ. Oξύτατη κριτική άσκησαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, πως του αξίζει η θανατική ποινή. Η εφημερίδα «Ροντόνγκ Σινμούν», προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα, δημοσίευσε εκτενές άρθρο με το οποίο εκφράζεται η έντονη οργή της Πιονγιάνγκ εναντίον της επίσκεψης Τραμπ στη Ν. Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα. Η επίσκεψη του Τραμπ συνιστούσε μέρος του ταξιδιού διάρκειας δώδεκα ημερών που πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε πέντε κράτη της Ασίας με σκοπό να ισχυροποιήσει το κλίμα αντίθεσης στις πυρηνικές φιλοδοξίες της Β. Κορέας.

Αιτία της οργής αποτέλεσαν οι ύβρεις Τραμπ εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς δήλωσε πως η Β. Κορέα συνιστά μία «βίαιη δικτατορία» και αποκάλεσε τον Κιμ «κοντό και χοντρό». «Το χειρότερο έγκλημα για το οποίο δεν μπορεί ποτέ να συγχωρεθεί είναι ότι τόλμησε να βλάψει με δόλιο τρόπο την αξιοπρέπεια της υψίστης ηγεσίας» έγραψε η εφημερίδα για τον Τραμπ, και προσέθεσε πως «θα έπρεπε να ξέρει ότι είναι απλώς ένας ειδεχθής εγκληματίας που καταδικάστηκε εις θάνατον από τον λαό της Βόρειας Κορέας». Από τη στιγμή της εκλογής του, ο Τραμπ έχει επιδοθεί σε μια αδιάκοπη λεκτική αντιπαράθεση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, με τα δύο μέρη να εκτοξεύουν εκατέρωθεν προσωπικές ύβρεις και απειλές με κεντρικό άξονα τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Πιονγιάνγκ.

Η Β. Κορέα πραγματοποίησε την έκτη πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέος γύρος κυρώσεων από πλευράς του Οργανισμού Ην. Εθνών. Προς το τέλος του ταξιδιού στην Ασία, ο Τραμπ, ευρισκόμενος στο Ανόι, προέβη σε μια προκλητική ανάρτηση στο Twitter με την οποία χλεύασε τον Κιμ Γιονγκ Ουν για το ύψος και το βάρος του. Χαρακτηριστικά έγραψε πως «γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν με προσβάλλει όταν με αποκαλεί “γέρο” τη στιγμή που εγώ δεν θα τον αποκαλούσα ποτέ “κοντό και χοντρό”;». Είναι άξιο αναφοράς ότι στη Β. Κορέα τα μέλη της δυναστείας του Κιμ θεωρούνται θεοί, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν απεριόριστα προνόμια. Συνεπώς, οποιαδήποτε προσβολή ή, έστω, νύξη εναντίον της ηγεσίας θεωρείται ανεπίτρεπτη. Το άρθρο της βορειοκορεατικής εφημερίδας ασχολήθηκε και με το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ) που χωρίζει Βόρεια και Νότια Κορέα.

Η επίσημη εξήγηση για την ακύρωση του ταξιδιού ανέφερε ως αιτία τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν επέτρεψαν στον Τραμπ να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη. Ωστόσο, η εφημερίδα διέψευσε αυτό τον λόγο, αναφέροντας πως ο Τραμπ «ήταν υπερβολικά φοβισμένος για να αντικρίσει το οργισμένο βλέμμα των στρατευμάτων μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή