Σεξουαλική παρενόχληση και στην Disney

Σεξουαλική παρενόχληση και στην Disney

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος καλλιτεχνικός διευθυντής της Disney, Τζον Λάσιτερ, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο όνομα στον χώρο των αμερικανικών κινουμένων σχεδίων, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λάβει εξάμηνη άδεια αφού ομολόγησε την ανάρμοστη συμπεριφορά του, όπως είναι, παραδείγματος χάριν, «μη συναινετικές περιπτύξεις» εις βάρος εργαζομένων στην εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή του προς το προσωπικό της εταιρείας, ο σκηνοθέτης του «Toy Story» («Η ιστορία των παιχνιδιών», η οποία προβλήθηκε το 1995) και του «Cars» («Αυτοκίνητα», που προβλήθηκε το 2006) ζήτησε συγγνώμη από «οιονδήποτε δέχθηκε μια μη συναινετική περίπτυξη ή κάποια άλλη χειρονομία που υπερέβη τα όρια υπό οιανδήποτε μορφή εκ μέρους του». Ο Λάσιτερ, ο οποίος είναι εξήντα ετών σήμερα, παραδέχθηκε ότι «δεν κατάφερε» να εμπνεύσει μια κουλτούρα «εμπιστοσύνης και σεβασμού» μέσα στα κινηματογραφικά του στούντιο.

«Πρόσφατα είχα πολλές δύσκολες συζητήσεις, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα επώδυνες για μένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα λάθη σου, όμως είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις», δήλωσε.

Η Pixar

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης βοήθησε ώστε η εταιρεία Pixar να μετατραπεί από τμήμα της υπηρεσίας γραφικών της Lucasfilm, σε ένα από τα διασημότερα κινηματογραφικά στούντιο κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως.

Το «Toy Story» ήταν για παράδειγμα η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων η οποία έγινε μέσω υπολογιστή, μια τεχνική που κατέστη κανόνας στη συνέχεια.

Μετά την ταινία αυτή, το στούντιο Pixar απέσπασε 13 Oσκαρ και έγινε θυγατρική του ομίλου Walt Disney.

Τέλος, η Ρασίντα Τζόουνς κατέστησε γνωστό ότι δεν έφυγε από τη δημιουργική ομάδα του «Toy story 4» εξαιτίας της σεξουαλικής παρενόχλησης από τον διευθυντή του τμήματος κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Τζον Λάσιτερ, τονίζοντας ότι αίτιο της αποχώρησής της ήταν οι «φιλοσοφικές διαφορές» σχετικά με την έλλειψη ποικιλότητας στα Pixar Αnimation Studios.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή