Κύπρος: 2.800 νέοι ψηφοφόροι από τις 40.000 έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους

Κύπρος: 2.800 νέοι ψηφοφόροι από τις 40.000 έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιάφοροι στην πλειονότητά τους είναι οι νέοι ψηφοφόροι για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, μόλις 2.800 νέοι ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους από τις 40.000 που συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις εκλογές.

Ανάλογη, είναι η εικόνα και στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού.

Ερωτηθείς αν έχει επηρεάσει θετικά η ευρεία διαφημιστική εκστρατεία για να κινηθεί το ενδιαφέρον των νέων, ο κ. Δημητρίου είπε ότι τα αποτελέσματα θα διαφανούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 18 Δεκεμβρίου, γιατί, όπως ανέφερε, παραδοσιακά οι Κύπριοι παίρνουν τις αποφάσεις τους την τελευταία στιγμή.

Σχολιάζοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες για υπέρβαση των κονδυλίων που μπορεί να δαπανήσει κάθε υποψήφιος για τις εκλογές, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι κάθε υποψήφιος μπορεί να δαπανήσει μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ και υποχρεούται να υποβάλει κατάσταση των δαπανών του στην Υπηρεσία Εκλογών δύο μήνες μετά τις εκλογές, κατάσταση που θα ελεγχθεί από το Γενικό Ελεγκτή.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή