ΚΟΣΜΟΣ

Κυβέρνηση με 20 υπουργούς σχεδιάζει ο Μπερλουσκόνι

Κυβέρνηση με 20 υπουργούς σχεδιάζει ο Μπερλουσκόνι

Ο επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε σειρά ομιλιών του και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση Rai, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της συντηρητικής παράταξης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Άνοιξης.

Ο πρώην Καβαλιέρε τόνισε ότι, κατά την άποψή του, σε περίπτωση νίκης της κεντροδεξιάς, θα πρέπει να συσταθεί κυβέρνηση με είκοσι υπουργούς, εκ των οποίων οκτώ θα πρέπει να προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, τέσσερις από τη Φόρτσα Ιτάλια, τρεις από τη Λέγκα και άλλοι τρεις από το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θεωρεί πως ο ίδιος θα ήταν ο ιδανικός υποψήφιος πρωθυπουργός των συντηρητικών, αν βέβαια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο έχει προσφύγει, αποφασίσει, στο μεταξύ, ότι πρέπει να του ξαναδοθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός πιστεύει ότι μια ιδανική εναλλακτική για την πρωθυπουργία, θα μπορούσε να είναι ο απόστρατος στρατηγός των καραμπινιέρων Λεονάρντο Γκαλιτέλι, τον οποίο χαρακτήρισε «ένα από τα καλύτερα στελέχη της ηγεσίας του σώματος των καραμπινιέρων».
Αυτό, εξήγησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, διότι πρέπει να επιλεγεί κάποιος ο οποίος «στον χώρο της εργασίας, των επιχειρήσεων και στην κοινωνία να χαίρει εκτίμησης για τα αποτελέσματα που έχει πετύχει».

Ο στρατηγός Γκαλιτέλι είναι εξήντα εννέα ετών και από το 2009 μέχρι το 2015 διετέλεσε αρχηγός των καραμπινιέρων. Όπως τονίζει ο Τύπος, χαίρει εκτίμησης τόσο στον χώρο της κεντροαριστεράς, όσο και της κεντροδεξιάς. Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, που γίνεται ανοικτή αναφορά στην πιθανότητα να αναλάβει ένας στρατιωτικός τη διακυβέρνηση της Ιταλίας. Ο απευθείας ενδιαφερόμενος, πάντως, προς το παρόν δεν σχολίασε τις δηλώσεις και την πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)