Γερμανία: Επίσημη πρόσκληση Μέρκελ προς SPD για διερευνητικές συνομιλίες

Γερμανία: Επίσημη πρόσκληση Μέρκελ προς SPD για διερευνητικές συνομιλίες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσημη πρόσκλησή της για διερευνητικές συνομιλίες απηύθυνε, πριν από λίγο, προς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας τη σημασία του σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.

«Από την αρχή, ως Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) λέγαμε ότι θέλουμε να αναλάβουμε κυβερνητική ευθύνη. Τα προβλήματα των ανθρώπων μπορούν να λυθούν καλύτερα με μία σταθερή κυβέρνηση. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διερευνητικές συνομιλίες με το SPD και, όπως και με τις συνομιλίες για τη "Τζαμάικα", θα πάμε σε αυτές τις συνομιλίες με μεγάλη σοβαρότητα, με προσήλωση, έντιμα και ταυτόχρονα έτοιμοι για συμβιβασμούς» δήλωσε η κ. Μέρκελ και επισήμανε ότι «ο σχηματισμός σταθερής κυβέρνησης μετά από ομοσπονδιακές εκλογές είναι μία αξία από μόνος του».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «και για άλλα κόμματα να αποτελεί προτεραιότητα η ευημερία των ανθρώπων» ενώ σημείωσε ότι «μία κυβέρνηση, η οποία είναι σε θέση να λειτουργήσει, είναι απαραίτητη για την οικονομία και την αναμένουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν θα μπορούσε ένα περιμένει περισσότερα από το SPD σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική από ό,τι από το FDP, η καγκελάριος περιορίστηκε να δηλώσει ότι γνωρίζει καλά τις θέσεις των Σοσιαλδημοκρατών και ότι διακρίνει δυνατότητες συμβιβασμού.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή