Ενταλμα σύλληψης για πρώην αξιωματούχο της CIA εξέδωσε η Τουρκία

Ενταλμα σύλληψης για πρώην αξιωματούχο της CIA εξέδωσε η Τουρκία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος πρώην στελέχους της C.I.A εξέδωσαν οι τουρκικές Αρχές θεωρώντας τον ύποπτο για ανάμειξη στο πραξικόπημα του 2016.

Σε μία κίνηση που αναμένεται να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε τη σύλληψη του Γκράχαμ Φούλερ, ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και στέλεχος της CIA στην Τουρκία.

Η τουρκική κατηγορία εναντίον του Φούλερ είναι ότι βοήθησε στο σχεδιασμό του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, οι εισαγγελικές αρχές έχουν επίσης εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Χένρι Μπάρκεϊ, έναν διαπρεπή Τούρκο ερευνητή που ζει στις ΗΠΑ, με την υποψία και για αυτόν ότι είχε ανάμειξη στο σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

Εφόσον επιβεβαιωθούν, τα εντάλματα σύλληψης εκτιμάται ότι θα επιτείνουν την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, οι τουρκικές  αρχές πιστεύουν ότι ο Φούλερ έφυγε από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, εκτιμάται δε ότι η έκδοση του εντάλματος σηματοδοτεί ότι για πρώτη φορά  οι κινήσεις του Φούλερ τόσο πριν όσο και μετά το πραξικόπημα έχουν εντοπισθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή