ΚΟΣΜΟΣ

Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)

police-say-e_1
germany2424
police-say-e_7

Η αστυνομία εξουδετέρωσε τον εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε το ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ της Γερμανίας, πόλης που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο.

Προτού προβεί στην εξουδετέρωση, η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε άμεσα τον κόσμο από την αγορά και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ερευνήσει το ύποπτο πακέτο, σύμφωνα με ανάρτηση των αρχών στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ειδικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο για να εξετάσουν το αντικείμενο, το οποίο σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τοπικός Τύπος πρόκειται για πακέτο που παραδόθηκε γύρω στις 14:30 σε φαρμακείο κοντά στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, υπάλληλος του φαρμακείου μόλις άνοιξε το πακέτο διαπίστωσε ότι περιείχε «ύποπτα καλώδια και ηλεκτρονικά».

ekriktika-exoydeterothikan-egkairos-se-christoygenniatiki-agora-sto-potsdam-fotografies0

ekriktika-exoydeterothikan-egkairos-se-christoygenniatiki-agora-sto-potsdam-fotografies2

Οι περίπου 2,600 χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό τη Δευτέρα, με έντονη την αστυνομική παρουσία για την προστασία των καταναλωτών. Αυστηρά είναι τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί και σε άλλους δημόσιους χώρους στη Γερμανία ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

ekriktika-exoydeterothikan-egkairos-se-christoygenniatiki-agora-sto-potsdam-fotografies4

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Γερμανία σε περίπτωση νέων τρομοκρατικών επιθέσεων μετά την φονική επίθεση στις 9 Δεκεμβρίου του 2016 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, όταν ο Τυνήσιος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους έριξε το φορτηγό του σε πλήθος πεζών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι. «Το ρίσκο νέας επίθεσης σε Ευρώπη και Γερμανία παραμένει "υψηλο"», δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας.

ekriktika-exoydeterothikan-egkairos-se-christoygenniatiki-agora-sto-potsdam-fotografies6

ekriktika-exoydeterothikan-egkairos-se-christoygenniatiki-agora-sto-potsdam-fotografies8

ekriktika-exoydeterothikan-egkairos-se-christoygenniatiki-agora-sto-potsdam-fotografies10

ekriktika-exoydeterothikan-egkairos-se-christoygenniatiki-agora-sto-potsdam-fotografies12