Παραιτείται ο Φράνκεν λόγω σκανδάλου παρενόχλησης

Παραιτείται ο Φράνκεν λόγω σκανδάλου παρενόχλησης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την απόφασή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Δημοκρατικός γερουσιαστής και πρώην κωμικός, Αλ Φράνκεν. Τουλάχιστον 10 Δημοκρατικοί γερουσιαστές, εκ των οποίων 7 γυναίκες, κάλεσαν τον συνάδελφό τους Αλ Φράνκεν να παραιτηθεί από το αξίωμα, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του περί απρεπούς σεξουαλικής συμπεριφοράς, πριν από πολλά χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που οι Δημοκρατικοί ζητούν δημοσίως από τον Φράνκεν να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες από πολλές γυναίκες. Ο Φράνκεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τη δημόσια συμπεριφορά του και έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με την Επιτροπή Δεοντολογίας που ερευνά την υπόθεση.

Οι γερουσιαστές Κίρστεν Γκίλιμπραντ, Μάγκι Χάσαν, Μάτζι Χιρόνο, Κλερ Μακάσκιλ, Καμάλα Χάρις, Τάμι Μπόλντουιν και Πάτι Μάρεϊ ζήτησαν την παραίτησή του, με διαφορά λεπτών η μία από την άλλη. Ακολούθησαν τρεις άνδρες, οι γερουσιαστές Μπομπ Κέισεϊ, Τζο Ντόνελι και Σερόντ Μπράουν.

«Σήμερα ζητώ από τον συνάδελφό μου, τον Αλ Φράνκεν, να αποχωρήσει. Πάλεψα να πάρω αυτή την απόφαση επειδή είναι καλός γερουσιαστής και τον θεωρό φίλο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του και την κακομεταχείριση γυναικών», ανέφερε στο Twitter η Χιρόνο.

Πολλοί πολιτικοί έχουν κατηγορηθεί τις τελευταίες εβδομάδες για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά, όπως ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζον Κόνιερς και ο Ρεπουμπλικανός Ρόι Μουρ, που είναι υποψήφιος στην Αλαμπάμα για τη Γερουσία. Τον Μουρ στήριξε μάλιστα δημόσια ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Κόνιερς, όμως, παραιτήθηκε την Τρίτη υποκύπτοντας στις πιέσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή