ΗΠΑ: Πρόγραμμα για τη διερεύνηση των UFO «έτρεχε» το Πεντάγωνο

ΗΠΑ: Πρόγραμμα για τη διερεύνηση των UFO «έτρεχε» το Πεντάγωνο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστικό πρόγραμμα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο τη διερεύνηση των Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικείμενων (UFO), είχε διεξαγάγει τα προηγούμενα τα χρόνια το Πεντάγωνο, αναφέρουν σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2007 εν γνώσει μόνο λίγων εκλεκτών αξιωματούχων του αμερικανικού κράτους, το οποίο διήρκεσε μέχρι το 2012,  όταν και επήλθε η διακοπή του.

Εντούτοις, οι επιστήμονες που εργάστηκαν στο πλαίσιο του, εξέφρασαν αμφιβολίες για την υπόθεση, ότι τα ανεξήγητα φαινόμενα συνιστούν αποκλειστικά ένδειξη εξωγήινης δραστηριότητας.

Η ιδέα για το «Προηγμένο Πρόγραμμα Αναγνώρισης Αεροδιαστημικών Απειλών» ανήκε στον Χάρι Ρέιντ, έναν συνταξιούχο πρώην γερουσιαστή των Δημοκρατικών, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής της πλειοψηφίας του σώματος.

Σε δήλωσή του στους New York Times είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν αισθάνομαι ντροπή ή αμηχανία, ούτε έχω τύψεις που εκτελώ ένα τέτοιο πρόγραμμα. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξανακάνει ποτέ κανείς.»

Ο Ρέιντ, πρώην γερουσιαστής της Νεβάδα, την έδρα της μυστικής και «μυθικής»  βάσης «Area 51» της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο Τwitter, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα συνιστά μια σοβαρή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της εύρεσης της αλήθειας για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Το πρόγραμμα φαίνεται να κόστισε στο υπουργείο Άμυνας περισσότερο από είκοσι εκατομμύρια δολάρια, πριν κλείσει, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα .

Έτσι, παρόλο που η χρηματοδότησή του έληξε το 2012, οι αρμόδιοι – παράλληλα με τα καθημερινά τους καθήκοντα – συνέχισαν τις έρευνες σχετικά με την παρατήρηση ασυνήθιστων εναέριων περιστατικών και ύποπτων αντικειμένων.  Διερωτήθηκαν, μάλιστα: «Η Κίνα και η Ρωσία επιχείρησαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν κάνουμε εμείς; Ή έχουν κάποιο σύστημα προώθησης το οποίο δεν γνωρίζουμε;».

Νωρίτερα το ίδιο έτος , η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) δημοσίευσε στο διαδίκτυο εκατομμύρια ενότητες απόρρητων αρχείων, τα οποία έκαναν λόγο για εμφανίσεις UFO και ιπτάμενων δίσκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή