Αποδοκιμάζει η Ρωσία τη βοήθεια «αμυντικού χαρακτήρα» από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Αποδοκιμάζει η Ρωσία τη βοήθεια «αμυντικού χαρακτήρα» από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδοκιμάζει η Ρωσία την απόφαση της Ουάσινγκτον να εφοδιάσει με οπλισμό την Ουκρανία, καθώς μια τέτοια ενέργεια «θα προκαλέσει το Κίεβο να προχωρήσει στην χρήση πολεμικών μέσων στο μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό των Εξωτερικών, Γκριγκόρι Καράσιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ουκρανία «ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες» στο πλαίσιο της σύγκρουσης του Κιέβου με τις αποσχιστικές δυνάμεις που έχουν την υποστήριξη της Ρωσίας, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Η αμερικανική βοήθεια έχει απολύτως αμυντικό χαρακτήρα και, όπως ανέκαθεν υποστηρίζαμε, η Ουκρανία είναι μια κυρίαρχη χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση εντάσσεται στις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα και να «αποτρέψει περαιτέρω επιθετικότητα».

Στην ανακοίνωση, ωστόσο, δεν διευκρινίζονται οι δυνατότητες που εξετάζονται.

Χθες, το ABC News μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να εγκρίνει την πώληση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία, επικαλούμενο πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Η όποια πώληση θα χρειαζόταν την έγκριση του Κογκρέσου.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή