ΚΟΣΜΟΣ

Σε στρατόπεδα και χωρίς βραδινή έξοδο θέλει τους πρόσφυγες ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας

se-stratopeda-kai-choris-vradini-exodo-thelei-toys-prosfyges-o-antikagkelarios-tis-aystrias-2226051

Την εγκατάσταση των προσφύγων σε στρατώνες που δεν χρησιμοποιούνται και την απαγόρευσή βραδινών εξόδων τους σε όσους αιτούνται άσυλο, πρότεινε ο νέος αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς – Κρίστιαν Στράχε.

Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση, ο νέος αντικαγκελάριος της Αυστρίας, ανέφερε ότι το δικό του μοντέλο είναι «να περάσουμε από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε μία κρατική μέριμνα, όπου θα ήταν επίσης σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν κάποιοι άδειοι στρατώνες για την εγκατάσταση προσφύγων».

Ταυτόχρονα πρότεινε να επιβληθεί ένα είδος απαγόρευσης βραδινής εξόδου στους αιτούντες άσυλο, σημειώνοντας πως έχει συζητηθεί ήδη στο παρελθόν, να υποχρεούνται οι αιτούντες άσυλο να επιστρέφουν το βράδυ στους στρατώνες μετά από μία συγκεκριμένη ώρα, καθώς, κατά την άποψή του, «χρειάζεται να υπάρχει τάξη ενόσω είναι ανοικτή η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν συμμερίζεται την πρόταση του ανωτέρου στελέχους του κόμματος του και αντιδημάρχου στη Βιέννη Γιόχαν Γκουντένους, για τη δημιουργία καταυλισμών για αιτούντες άσυλο εκτός των ορίων της πόλης, σημειώνοντας πως πιστεύει ότι ο Γκουντένους χρησιμοποίησε λάθος έκφραση.

Σημειώνεται, πως στο πρόγραμμα της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων προβλέπεται ότι πρόσφυγες δεν θα επιτρέπεται πλέον να ζουν σε ιδιωτικά καταλύματα αλλά σε καταυλισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ