ΚΟΣΜΟΣ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Δεν υπάρχουν μέλη του ΙΚ στο Αφρίν

syriakes-dimokratikes-dynameis-den-yparchoyn-meli-toy-ik-sto-afrin-2229331

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο τουρκικός στρατός ισχυρίστηκε ψευδώς πως το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι παρόν στην περιοχή Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελεί τον στόχο της τουρκικής επιχείρησης που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, και κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι παραπλανεί την παγκόσμια κοινή γνώμη.

"Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στο Αφρίν", δήλωσε ο Ρεντούρ Χελίλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF, στο Reuters.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 260 μέλη της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί κατά την επιχείρησή του στο Αφρίν.

Ο Χελίλ πρόσθεσε επίσης ότι ο τουρκικός στρατός υπερβάλει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τον αριθμό των απωλειών στους κόλπους των SDF και των YPG. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ωστόσο ότι έχουν σκοτωθεί κάποια μέλη και των δύο δυνάμεων, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα.

Ο Χελίλ σημείωσε τέλος ότι οι SDF έχουν σκοτώσει δεκάδες στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων και του συμμαχικού τους Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένο αριθμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ