Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας κοντά στο Μιλάνο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας κοντά στο Μιλάνο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων οι τρεις φέρεται ότι είναι γυναίκες, και δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά από τον εκτροχιασμό τραίνου έξω από το Μιλάνο, σήμερα το πρωί, λίγο πριν από τις επτά τοπική ώρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας κοντά στο Μιλάνο-1

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των καραμπινιέρων, για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του τραίνου συνεχίζονται καθώς με ειδικά μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τις λαμαρίνες του τραίνου για να μπορέσουν να βγάλουν τους τραυματίες που είναι ακόμη παγιδευμένοι.

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας κοντά στο Μιλάνο-2

Οι πρώτες βοήθειες παρέχονται από ιατρική ομάδα στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τραίνο, όπου έχουν σπεύσει δεκάδες οχήματα της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας κοντά στο Μιλάνο-3

Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι που μετέβαιναν στην ιταλική συμπρωτεύουσα για να δουλέψουν.

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας κοντά στο Μιλάνο-4

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, βγήκαν από την τροχιά τους τα κεντρικά βαγόνια του τραίνου, τα οποία έπεσαν πάνω σε στύλους που βρίσκονταν δίπλα στις ράγες. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο εκτροχιασμός είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από πρόβλημα στις ράγες, οι οποίες μετακινήθηκαν ελαφρά, όπως συμβαίνει, (υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού συστήματος) όταν πρέπει να περάσει μια δεύτερη αμαξοστοιχία.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ του Μιλάνου και της κοντινής του πόλης Μπρέσια διακόπηκαν μετά το δυστύχημα, αναφέρει η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία, Ferrovie dello Stato σε ανακοίνωσή της.

Η Trenord, η αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε, αποτελεί κοινό εγχείρημα δύο εταιρειών, της Ferrovie Nord Milano (FNM) και μιας μονάδας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Gruppo Ferrovie dello Stato.

Η FNM επιβεβαίωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στο Πιαλτέλο και ότι ο πρόεδρός της Αντρέα Γκιμπέλι μεταβαίνει στον τόπο του δυστυχήματος. Ωστόσο η FNM δεν διευκρινίζει σχετικά με τις απώλειες από το δυστύχημα στη σχετική ανακοίνωσή της.

Η εισαγγελία του Μιλάνου άρχισε έρευνα, επίσης, για σιδηροδρομικό δυστύχημα λόγω δολιοφθοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή