ΚΟΣΜΟΣ

Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν – Εκκενώθηκε ο ζωολογικός κήπος του Βενσέν

oi-mpampoyinoi-to-eskasan-amp-8211-ekkenothike-o-zoologikos-kipos-toy-vensen-2229928

Πενήντα μπαμπουίνοι δραπέτευσαν σήμερα από τον περιφραγμένο χώρο που βρίσκονταν, στο ζωολογικό πάρκο του Παρισιού, χωρίς όμως να «εισέλθουν» στις ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία των επισκεπτών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διεύθυνση του πάρκου, που αποφάσισε «για προληπτικούς λόγους» να απομακρύνει το κοινό.

«Έκτοτε, οι μπαμπουίνοι μεταφέρθηκαν στα κλουβιά τους στο Grand Rocher, με εξαίρεση 4 εξ αυτών που εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του περιφραγμένου χώρου τους, σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση το κοινό».

oi-mpampoyinoi-to-eskasan-amp-8211-ekkenothike-o-zoologikos-kipos-toy-vensen0

«Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να τους πιάσουν», συμπλήρωσε ο ζωολογικός κήπος.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς το μεσημέρι από έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος είδε έναν μπαμπουίνο που είχε φθάσει στον διάδρομο που χρησιμοποίει το προσωπικό, επισήμανε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

«Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών: Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία και η νομαρχία, οι επισκέπτες και το προσωπικό τέθηκαν υπό περιορισμό, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή η διαδικασία αιχμαλωσίας των ζώων», διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος σε ένα δελτίο τύπου.

«Παράλληλα, οργανώθηκε από την αστυνομία και την πυροσβεστική η εκκένωση των επισκεπτών, με τη βοήθεια του προσωπικού του Ζωολογικού Κήπου του Παρισιού», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

oi-mpampoyinoi-to-eskasan-amp-8211-ekkenothike-o-zoologikos-kipos-toy-vensen2

«Τα ζώα δεν είχαν ποτέ πρόσβαση στους χώρους περιήγησης των επισκεπτών του πάρκου, δεν υπήρξε καμία επαφή με το κοινό» διαβεβαίωσε ο ζωολογικός κήπος.

Οι μπαμπουίνοι ενδέχεται να εμφανίσουν επιθετική συμπεριφορά εναντίον των ανθρώπων.

Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός την υπόλοιπη ημέρα.