Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται ο Ιλό

Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται ο Ιλό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τις φήμες που τον θέλουν να είναι ένοχος σεξουαλικής κακοποίησης διέψευσε χθες κατηγορηματικά ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Νικολά Ιλό. Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού Τύπου, ο Νικολά Ιλό φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά νεαρή γυναίκα το καλοκαίρι του 1997. Η καταγγέλλουσα, που ήταν τότε 20 ετών, περίμενε να παραγραφεί το αδίκημα, πριν επικοινωνήσει με τη χωροφυλακή το 2008. «Στόχος μου δεν ήταν να τον οδηγήσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά να τον φέρω ενώπιον της συνείδησής του», είπε η γυναίκα σε συνέντευξή της, που θα κυκλοφορήσει σήμερα στο περιοδικό Ebdo.

Ο τότε παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής και σημερινός υπουργός φέρεται να κατέθεσε στη χωροφυλακή του Σεν Μαλό, ενώ η τοπική εισαγγελία έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Απαντώντας στους δημοσιογράφους του Ebdo, ο Ιλό είπε: «Κατά τη διάρκεια της εξέτασής μου, ύστερα από δικό μου αίτημα, από τις Αρχές αρνήθηκα τις κατηγορίες στο σύνολό τους. Η χωροφυλακή απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν λόγοι άσκησης δίωξης». Πλήρη στήριξη προσέφερε χθες στον Ιλό η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ. «Οι κανόνες μας στο θέμα αυτό είναι γνωστοί: όσο δεν υπάρχει άσκηση δίωξης, δεν υφίσταται λόγος συζήτησης παραιτήσεων», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Αβάσιμη η φημολογία

Την πικρία του εξέφρασε χθες ο Ιλό, λέγοντας: «Η φημολογία αυτή είναι ιδιαίτερα οδυνηρή, καθώς είναι αναληθής, άδικη και αβάσιμη. Τα δημοσιεύματα αυτά έκαναν τα παιδιά μου να κλάψουν. Η οργή μου δεν περιγράφεται. Νιώθω σαν να με καταδιώκει ένας ανώνυμος όχλος, που άλλοτε σκορπά λάσπη για την περιουσία μου και άλλοτε επιλέγει ακόμη χειρότερες μεθόδους, όπως την τελευταία επίθεση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή