Ερντογάν: Είμαστε η συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Ερντογάν: Είμαστε η συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκική Δημοκρατία είναι η συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια  τελετής για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Σουλτάνου Αβδουλχαμίτ Β’.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας, όπως και τα προηγούμενα κράτη μας που ήταν το ένα συνέχεια του άλλου, είναι επίσης και συνέχεια των Οθωμανών. Φυσικά τα σύνορα έχουν αλλάξει. Οι μορφές της κυβέρνησης έχουν αλλάξει. Αλλά η ουσία είναι η ίδια, η καρδιά είναι η ίδια, ακόμη και πολλοί θεσμοί παραμένουν ίδιοι», ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό ο  Σουλτάνος Αβδουλχαμίτ είναι ένας από τους «πιο σημαντικούς, πλέον οραματιστές και τους πλέον στρατηγικά σκεπτόμενους» ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους τα τελευταία 150 χρόνια», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος που προχώρησε ένα βήμα παραπάνω σημειώνοντας:

«Υπάρχουν κάποιοι που με επιμονή προσπαθούν να ξεκινούν την Ιστορία της χώρας μας από το 1923. Κάποιοι θέλουν αδυσώπητα να μας ξεκόψουν από τις ρίζες μας και από τις αρχαίες μας αξίες»

«Η μεγάλη εικόνα είναι αυτή που δίνει χαρακτήρα και μνήμη σε ένα έθνος» κατέληξε ο Ερντογάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή