Θάτσι: Νεκρή η ιδέα της διαίρεσης του Κοσσυφοπεδίου

Θάτσι: Νεκρή η ιδέα της διαίρεσης του Κοσσυφοπεδίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετος σε κάθε ιδέα διαίρεσης του Κοσόβου, τάχθηκε ο Πρόεδρος Χάσιμ Θάτσι, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο της Πρίστινας. «Η ιδέα αυτή είναι νεκρή! Εκφράστηκε και στο παρελθόν και τότε ήμουν σαφής, ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας είναι υψίστης σημασίας», είπε χθες ο Χάσιμ Θάτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η διαίρεση του Κοσόβου και η ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία εμφανίζεται ως πιθανή προοπτική, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένα τέτοιο θέμα συζητήθηκε σε μυστική συνάντηση, προ δύο ημερών στα Τίρανα, μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, του προέδρου του Κοσόβου, Χάσιμ Θάτσι και του Αλί Αχμέτι, προέδρου του αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ.

Ο Χάσιμ Θάτσι μίλησε επίσης για κάποια «κέντρα που  προσπαθούν να επιβάλλουν τη διαίρεση».

«Οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας, προσφάτως, πάλι, απείλησαν ότι θα αποκλείσουν εντελώς τη χώρα», είπε ο πρόεδρος του Κοσόβου, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αν συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας. Συμπλήρωσε, πάντως, πως είναι λάθος να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Έντι Ράμα προωθεί την ιδέα διαίρεσης του Κοσόβου», πρόσθεσε και κατέληξε: «Το Κόσοβο είναι κυρίαρχο κράτος και αποφασίζει αυτόνομα. Πλανάται όποιος πιστεύει ότι θα συζητήσουμε κάτι που αφορά το Κόσοβο μέσω της Αλβανίας», διεμήνυσε ο Χάσιμ Θάτσι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή