Νετανιάχου προς Ιράν: Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ

Νετανιάχου προς Ιράν: Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι, αν χρειαστεί, θα διευρύνει τη δράση του κατά της ίδιας της Ισλαμικής Δημοκρατίας και δεν θα περιοριστεί στους διάφορους δορυφόρους της, επαναλαμβάνοντας ότι η Τεχεράνη είναι η «μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως», μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Κρατώντας ένα κομμάτι το οποίο παρουσίασε ως δείγμα ιρανικού drone που προερχόταν από τη Συρία και κατερρίφθη την περασμένη εβδομάδα πάνω από το ισραηλινό έδαφος, ο Νετανιάχου δήλωσε: «Το αναγνωρίζετε; Θα έπρεπε, είναι δικό σας. Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ», απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος ήταν στη αίθουσα και είναι ένας από τους ομιλητές στη Διάσκεψη.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο καθεστώς να περάσει μια θηλιά τρόμου γύρω από το λαιμό μας. Θα αναλάβουμε δράση, εάν χρειαστεί, όχι μόνο εναντίον των πληρεξούσιων του Ιράν αλλά και του ίδιου του Ιράν», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραλληλισε τη συμφωνία του 2015 με το Ιράν για τα πυρηνικά με τη Συμφωνία του Μονάχου, την ανεπιτυχή προσπάθεια κατευνασμού της Ναζιστικής Γερμανίας από τη Δύση, το 1938. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, το μόνο που κατάφερε η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν να «απελευθερώσει έναν επικίνδυνο ιρανικό τίγρη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή