Ιρανός ΥΠΕΞ: Το αήττητο του Ισραήλ κατέρρευσε

Ιρανός ΥΠΕΞ: Το αήττητο του Ισραήλ κατέρρευσε

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ απάντησε με δριμύτητα στις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος χαρακτήρισε το Ιράν τη «μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως», στην 54η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Αναφερόμενος στην κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού F16, το οποίο είχε πλήξει ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, ο Ζαρίφ τόνισε ότι ο «μύθος του αήττητου» του Ισραήλ κατέρρευσε.

«Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την επιθετικότητα ως πολιτική έναντι των γειτόνων του», τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, κατηγορώντας το Ισραήλ για «μαζικά αντίποινα εναντίον τους και για καθημερινές επιδρομές στον Λίβανο και τη Συρία.

«Ολόκληρη η ομιλία του αποσκοπούσε στο να υπεκφύγει από το ζήτημα», συμπλήρωσε ο Ζαρίφ, προσθέτοντας ότι «αυτό που έχει συμβεί τις τελευταίες λίγες μέρες, είναι ότι το λεγόμενο αήττητο του Ισραήλ κατέρρευσε».

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «καρικατούρα τσίρκου» την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «δεν αξίζει καν να απαντήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή