Ελεύθερος αφέθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος αφέθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας, Ιλμαρς Ρίμσεβικς ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή από την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος Delfi της Λετονίας εμφανίζεται ο Ρίμσεβικς να απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του.

«Διαφωνώ κατηγορηματικά» είπε σε δημοσιογράφους.

Αφού ανακρίθηκε επί επτά ώρες στα γραφεία της KNAB στη Ρίγα, ο διοικητής οδηγήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα άλλο σημείο, παρουσία του δικηγόρου του, Σαουλβέντις Βάρπινς και στελεχών της Υπηρεσίας, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του βαλτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου BNS.

Η σύλληψη επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας. «Προς το παρόν, ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος αξιωματούχος έχουμε κάποιον λόγο να παρέμβουμε στη δουλειά της KNAB. Η υπηρεσία εργάζεται με επαγγελματικό τρόπο» τόνισε ο Κουσίνσκις μιλώντας στο BNS, έπειτα από την είδηση της σύλληψης.

«Οταν η KNAB θεωρήσει ότι είναι δυνατόν να δώσει περισσότερες πληροφορίες στο κοινό, θα το κάνει», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται πλήρως το έργο της υπηρεσίας και είναι έτοιμη να την στηρίξει «εφόσον χρειαστεί».

Ο Ιλμαρς Ρίμσεβικς ανέλαβε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας το 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή