Οι πολύχρωμες, χρυσοποίκιλτες, ινδικές φορεσιές του Τζάστιν Τριντό

Οι πολύχρωμες, χρυσοποίκιλτες, ινδικές φορεσιές του Τζάστιν Τριντό

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kανείς δεν τίμησε τόσο πολύ τα ινδικά ρούχα όσο ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Τα φόρεσε κατά την επίσκεψή του στο φεστιβάλ των φώτων (Ντιβαλί), που είναι ένα από τα σημαντικότερα, ενώ όπως φαίνεται από τις περυσινές φωτογραφίες, δεν δίστασε να φορέσει και τα φανταχτερά ρούχα του Μπόλιγουντ. Αν και λίγοι σχολίασαν την εμφάνισή του στο φεστιβάλ των φώτων και το περίπλοκο ασημένιο μοτίβο στο μαύρο του ένδυμα, τα σχόλια αυτά ήταν ελάχιστα συγκριτικά με όσα ακούστηκαν κατά την επίσκεψή του στην Ινδία τις τελευταίες ημέρες.

Ο Τριντό έφτασε κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ινδία στις 17 Φεβρουαρίου και έκτοτε περιοδεύει σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να λάβει μέρος σε φωτογραφίσεις για την ανάδειξη των παραδοσιακών ενδυμάτων της Ινδίας. Το ταξίδι, που περιλαμβάνει μόνο μία ημέρα επίσημων επαφών, αν και η συνολική του διάρκεια είναι μία εβδομάδα, προκάλεσε αίσθηση στον Καναδά, όπου ο Συντηρητικός βουλευτής Πιέρ Πολιέβρ ευχήθηκε στους Τριντό «καλές διακοπές».

Πάντως, οι Ινδοί παρακολουθούν με ενδιαφέρον το ταξίδι για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο. Κι αυτός είναι οι φορεσιές που φέρει η οικογένεια Τριντό. Η πρώτη οικογένεια του Καναδά έχει φορέσει παραδοσιακές στολές τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα. Η πρώτη φορά ήταν όταν επισκέφθηκε το Σαμπαρμάτι Ασραμ, την κατοικία του Μαχάτμα Γκάντι στο δυτικό κρατίδιο του Γκουτζαράτ. Τα μέλη της οικογένειας που φορούσαν πολύχρωμες παραδοσιακές πουκαμίσες και γιρλάντες λουλουδιών γύρω από τον λαιμό τους πόζαραν μπροστά στον παραδοσιακό αργαλειό και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον ναό Ακσαρντάμ, όπου φωτογραφήθηκαν με τους Ινδούς ακολούθους τους, οι οποίοι έμοιαζαν να το διασκεδάζουν. Τα ινδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες της οικογένειας Τριντό, σχολιάζοντας την εορταστική τους εμφάνιση.

Η οικογένεια φόρεσε πιο σοβαρές αλλά εξίσου πολύπλοκες φορεσιές όταν επισκέφθηκε τον Χρυσό Ναό, έναν από τους ιερότερους των Σιχ, που βρίσκεται στο βόρειο κρατίδιο του Πουντζάμπ. Ο Τριντό έφερε ένα λευκό πουκάμισο με κεντήματα από χρυσή κλωστή, ενώ ολόκληρη η οικογένεια έφερε χρυσά κεντήματα. Πόζαραν για φωτογραφίες με το κεφάλι σκυμμένο και τα χέρια διπλωμένα μπροστά, προτού ο Τριντό συναντήσει τον υπουργό Αμαρίντερ Σινγκ, ο οποίος ήταν πιο απλά ντυμένος.

Ο Τριντό όμως δεν είχε τελειώσει με τις εμφανίσεις του. Η οικογένειά του συνάντησε και κάποιες προσωπικότητες από το Μπόλιγουντ στη δυτική πόλη του Μουμπάι. Ο Καναδός πρωθυπουργός φορούσε μία πολύχρωμη κεντημένη πουκαμίσα που θα ταίριαζε ερισσότερο σε γαμπρό σε ταινία του Μπόλιγουντ, ενώ η σύζυγός του φορούσε ένα κεντημένο σάρι και τα παιδιά ήταν ντυμένα με ρούχα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κατάλληλα για γάμο. Στη συνάντηση αυτή τα ρούχα έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση, διότι οι αστέρες του Μπόλιγουντ που πλαισίωναν την οικογένεια Τριντό φορούσαν απλά μαύρα κοστούμια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT