Αμερικανικές εταιρίες εγκαταλείπουν την Ενωση Οπλοκατοχής μετά το μακελειό στη Φλόριντα

Αμερικανικές εταιρίες εγκαταλείπουν την Ενωση Οπλοκατοχής μετά το μακελειό στη Φλόριντα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανικές εταιρείες διέκοψαν τις σχέσεις τους με την Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής (NRA) έπειτα από εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των επιχειρήσεων που συνδέονται με το ισχυρό λόμπι των όπλων μετά το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα.

Στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται οι μεγάλες εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων Hertz και Enterprise καθώς και οι ξενοδοχειακές εταιρείες Best Western και Wyndham Hotels, που προσέφεραν εκπτώσεις στα μέλη της NRA.

Ο φόνος 17 ανθρώπων στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas έχει εντείνει τις εκκλήσεις για αυστηρότερους ελέγχους στα όπλα.

Ο ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε πως υποστηρίζει τις εκκλήσεις να αυξηθεί από τα 18 στα 21 χρόνια η ηλικία από την οποία επιτρέπεται να αγοράζει κανείς όπλα.

Ο Σκοτ θεωρούνταν σύμμαχος της NRA και είχε προηγουμένως αντιταχθεί στην αυστηροποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής στην Πολιτεία του. Ωστόσο δέχεται αυξανόμενη πίεση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των μαθητών που επέζησαν του μακελειού.

Μετά το φονικό στο Λύκειο, ακτιβιστές επιχείρησαν να ασκήσουν πίεση στην NRA στοχοθετώντας εταιρείες που προσφέρουν εκπτώσεις και άλλα οφέλη στα μέλη της.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ακτιβιστές κατέκλυσαν τις εταιρείες, που συνεργάζονται με την NRA, με σχόλια με το hashtag #BoycottNRA. Ανάμεσα στις εταιρείες που δέχθηκαν πίεση είναι η εταιρεία διανομής FedEx και γιγάντιες εταιρείες της τεχνολογίας όπως η Amazon, που διανέμει τηλεοπτικά προγράμματα της NRA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή